search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:29
MENU CLOSE

Μπουγιουρντί, το πικάντικο ελληνικό φοντί

25.01.2022 07:00
bougiourdi_new

Το μπουγιουρντί είναι ένα απίθανο μεζεδάκι της Ελληνικής κουζίνας με φέτα που ψήνεται σε πήλινο σκεύος και μελώνει υπέροχα στο φούρνο με ψιλοκομμένες πιπεριές, ντομάτες και μπαχαρικά.

Είναι ένας πικάντικος και καυτερός μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνας που σερβίρεται σε όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Υλικά για τη συνταγή

1 χοντρό κομμάτι τυριού φέτας (250 γραμμάρια)

2 με 3 μικρές ντομάτες ή μια χούφτα ντοματίνια

1 πράσινη πιπεριά κέρατο

Μερικές φέτες κρεμμύδι (προαιρετικά)

Μερικές  νιφάδες μπούκοβο

1 σφηνάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ξερή ρίγανη

1 καπάκι ούζο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου σας στους 220ο C. Τεμαχίστε τις ντομάτες και την πιπεριά κέρατο σε φέτες και αφήστε τα στην άκρη. Βάλτε τη φέτα στο κέντρο ενός πήλινου ή πυρίμαχου σκεύους, αραδιάστε στο πλάι τις φέτες ντομάτες και ρίξτε από πάνω τα φετάκια της πράσινης πιπεριάς και του κρεμμυδιού.  Τρίψτε ή πασπαλίστε με το μπούκοβο και περιχύστε με το ελαιόλαδο. Ψήστε στην επάνω σχάρα του φούρνου για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίζουν να καψαλίζονται οι πιπεριές στις άκρες τους. Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το μπουγιουρντί από το φούρνο και πασπαλίστε το με την φρεσκοτριμμένη ρίγανη. Αν επιθυμείτε, περιχύστε τον μεζέ αυτόν με ένα καπάκι ούζο, συνοδέψτε το με χωριάτικο ζυμωτό ψωμί, βουτήξτε και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης

Σαλέπι, το ρόφημα μιας άλλης εποχής για το κρύο

Καυτερό κεμπάπ ταψιού, για τους λάτρεις του κρέατος

Κρεμώδες και πλούσιο φλαν (κρέμα καραμελέ) μπανάνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:28