ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:51
MENU CLOSE

Ουκρανία: Κρίσιμες ώρες - Οι ΗΠΑ εκκενώνουν την πρεσβεία τους στο Κίεβο

12.02.2022 13:43

Εντολή προς το αμερικανικό προσωπικό της πρεσβείας τους στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα έδωσαν, το Σάββατο, οι ΗΠΑ.

Η Ρωσία άρχισε να μειώνει τη διπλωματική της παρουσία στην Ουκρανία, δηλώνοντας σήμερα ότι φοβάται «προκλήσεις» από την πλευρά των ουκρανικών αρχών ή «τρίτες χώρες».

«Φοβούμενη πιθανές προκλήσεις από το καθεστώς του Κιέβου ή τρίτων χωρών, αποφασίσαμε μια κάποια βελτιστοποίηση του προσωπικού των ρωσικών εκπροσωπήσεων στην Ουκρανία», αναφέρει εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας σε ερώτηση ΜΜΕ για τη μείωση της παρουσίας της στη γειτονική φιλοδυτική χώρα.

«Δεδομένης της σημαντικής επιρροής που έχουν η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο στο Κίεβο (…) συμπεραίνουμε ότι οι Αμερικανοί και Βρετανοί συνάδελφοί μας είναι προφανώς ενήμεροι για κάποιες ενέργειες που προετοιμάζονται στην Ουκρανία οι οποίες θα μπορούσαν να περιπλέξουν σημαντικά την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας», προσθέτει η Μαρία Ζαχάροβα.

Παρόμοια μέτρα έχουν λάβει και άλλες δυτικές πρεσβείες ενώ χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία κάλεσαν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Για τον κ. Μητσοτάκη υπάρχουν «λεφτόδεντρα» μόνο για τους φίλους του και τα γαλάζια «golden boys»

Πέτρος Δούκας: «Πάντως σήμερα, νομίζω τους γαμ@@@με!» (Video)

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Δεύτερη ομαδική αγωγή κατά της Αττικής Οδού – Διεκδικούν 144.000 ευρώ

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:48
Exit mobile version