search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:59
MENU CLOSE

Ουκρανία: «Χε@@@@αμε για τις κυρώσεις τους», απαντά Ρώσος διπλωμάτης στη Δύση

13.02.2022 15:46
Tatarintsev

Δηλωτική της στάσης της Μόσχας, απέναντι στην απειλή επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία, είναι η αντίδραση του Ρώσου πρεσβευτή στη Σουηδία, Βίκτορ Τατάριντσεφ.

Απαντώντας στη Δύση, ο Ρώσος διπλωμάτης ανέφερε: «Είμαστε πιο αυτάρκεις και έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας. Δεν έχουμε ιταλικά ή ελβετικά τυριά, αλλά έχουμε μάθει να κάνουμε εξίσου καλά ρωσικά τυριά χρησιμοποιώντας ιταλικές και ελβετικές συνταγές».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, που δημοσιεύει αποσπάσματα της συνέντευξής του σε σουηδικό μέσο, ο Τατάριντσεφ αφού ζήτησε συγγνώμη για την αθυροστομία του, πρόσθεσε: «Χε@@@@αμε για όλες τις κυρώσεις τους. Μας επέβαλαν ήδη τόσο πολλές κυρώσεις και υπό μία έννοια επηρέασαν θετικά την οικονομία και τη γεωργία μας».

«Η επιβολή νέων κυρώσεων δεν θα είναι κάτι θετικό αλλά ούτε και τόσο αρνητικό όσο το κάνει να ακούγεται η Δύση», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι η Δύση δεν καταλαβαίνει τον ρωσικό τρόπο σκέψης: «Όσο περισσότερο πιέζει η Δύση τη Ρωσία, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η ρωσική απάντηση».

Και η Αυστραλία εκκενώνει την πρεσβεία της στο Κίεβο

Την ίδια ώρα και η Αυστραλία ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία της πρεσβείας της στο Κίεβο και απομάκρυνε το προσωπικό της, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης από τη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών.

«Θα μεταφέρουμε τις δραστηριότητές μας σε ένα προσωρινό γραφείο στο Λβιβ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. «Εξακολουθούμε να συμβουλεύουμε τους Αυστραλούς να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία με εμπορικά μέσα», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Εντολή προς το αμερικανικό προσωπικό της πρεσβείας τους στην Ουκρανία, το οποίο δεν σχετίζεται με επείγουσες υπηρεσίες, να εγκαταλείψει τη χώρα έδωσαν το Σάββατο και οι ΗΠΑ, εν μέσω των προειδοποιήσεων για ρωσική εισβολή.

Διαβάστε επίσης:

Ινδονησία: Τραγωδία με 10 νεκρούς – Tους παρέσυραν τα κύματα ενώ έκαναν διαλογισμό

ΕΕ: Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της

Ιαπωνία: Εντοπίστηκε η σορός ενός εκ των πιλότων του μοιραίου F-15

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:57