search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:31
MENU CLOSE

Γαλλία: Ο Πούτιν δεν είπε τίποτα που να δείχνει εισβολή στην Ουκρανία

12.02.2022 21:16
Αντιδράσεις για την παρουσία Πούτιν στον γάμο της υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ - Media

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είπε τίποτα που να δείχνει ότι ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

«Δεν βλέπουμε καμία ένδειξη σε αυτά που λέει ο πρόεδρος Πούτιν ότι πρόκειται να προχωρήσει στην επίθεση», δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, μετά την τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν – Πούτιν που διήρκησε σχεδόν μία ώρα και σαράντα λεπτά.

«Είμαστε ωστόσο εξαιρετικά προσεκτικοί και σε εγρήγορση ως προς τη ρωσική στάση, προκειμένου να αποφύγουμε το χειρότερο», προσέθεσε.

Η Γαλλία θα συνιστούσε, εντούτοις, στους Γάλλους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στην Ουκρανία τώρα, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Παράλληλα, το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε στον Βλαντίμιρ Πούτιν την «αποφασιστικότητα (των Δυτικών) να αντιδράσουν», σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα συνεχίσει τις διπλωματικές του προσπάθειες για να αποτραπεί μια κλιμάκωση, έχοντας τηλεφωνική συνομιλία απόψε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, τον Γερμανό καγκελάριο, ‘Ολαφ Σολτς και τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Κόκκινος συναγερμός – Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο τηλεφώνημα Μπάιντεν και Πούτιν

Ισπανία: 15χρονος σκότωσε την οικογένειά του, έπειτα από λογομαχία για τους βαθμούς του

Βρετανία-Partygate: Η αστυνομία απέστειλε στον Μπόρις Τζόνσον ερωτηματολόγιο στο πλαίσιο της έρευνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:27