search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:53
MENU CLOSE

Ουκρανία: Κρίσιμες ώρες – Οι ΗΠΑ εκκενώνουν την πρεσβεία τους στο Κίεβο

12.02.2022 13:43
ukraine_new

Εντολή προς το αμερικανικό προσωπικό της πρεσβείας τους στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα έδωσαν, το Σάββατο, οι ΗΠΑ.

«Παρά τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, ο πυρήνας των εργαζομένων στην πρεσβεία, οι αφοσιωμένοι Ουκρανοί συνάδελφοι μας και το προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις διπλωματικές και βοηθητικές προσπάθειες με στόχο τη στήριξη της ασφάλειας, της δημοκρατίας και της ευημερίας της Ουκρανίας», αναφέρει στην ανάρτησή της στο Twitter η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο.

Η Ρωσία άρχισε να μειώνει τη διπλωματική της παρουσία στην Ουκρανία, δηλώνοντας σήμερα ότι φοβάται «προκλήσεις» από την πλευρά των ουκρανικών αρχών ή «τρίτες χώρες».

«Φοβούμενη πιθανές προκλήσεις από το καθεστώς του Κιέβου ή τρίτων χωρών, αποφασίσαμε μια κάποια βελτιστοποίηση του προσωπικού των ρωσικών εκπροσωπήσεων στην Ουκρανία», αναφέρει εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας σε ερώτηση ΜΜΕ για τη μείωση της παρουσίας της στη γειτονική φιλοδυτική χώρα.

«Δεδομένης της σημαντικής επιρροής που έχουν η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο στο Κίεβο (…) συμπεραίνουμε ότι οι Αμερικανοί και Βρετανοί συνάδελφοί μας είναι προφανώς ενήμεροι για κάποιες ενέργειες που προετοιμάζονται στην Ουκρανία οι οποίες θα μπορούσαν να περιπλέξουν σημαντικά την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας», προσθέτει η Μαρία Ζαχάροβα.

Παρόμοια μέτρα έχουν λάβει και άλλες δυτικές πρεσβείες ενώ χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία κάλεσαν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Για τον κ. Μητσοτάκη υπάρχουν «λεφτόδεντρα» μόνο για τους φίλους του και τα γαλάζια «golden boys»

Πέτρος Δούκας: «Πάντως σήμερα, νομίζω τους γαμ@@@με!» (Video)

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Δεύτερη ομαδική αγωγή κατά της Αττικής Οδού – Διεκδικούν 144.000 ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:52