search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:26
MENU CLOSE

Τσιμτσιλή για δηλώσεις Ρουβά: «Το θύμα δεν είναι ο Λιγνάδης, είναι αυτοί που τον βάζουν στο εδώλιο» (Video)

14.02.2022 10:39
tsimtsili–new

Τις δηλώσεις που έκανε ο Σάκης Ρουβάς για τον Δημήτρη Λιγνάδη σχολίασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή μέσω της εκπομπής της στο Happy Day.

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής σε συνέντευξή του στη Σίσσυ Χρηστίδου είχε μιλήσει για την υπόθεση αναφέροντας -μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή. Μέσα μου κρατώ αυτό που έζησα από τον Δημήτρη. Είναι μια τραγωδία για τα θύματα, αν έχει γίνει αυτό. Είναι και μια τραγωδία για τους ανθρώπους που πάσχουν από κάτι. Όπως τους ναρκομανείς τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε, νομίζω ότι κι αυτό είναι μια παθολογία ότι χρήζει μιας θεραπείας… Πρέπει να δούμε από που προέρχεται αυτό και να ψάξουμε σαν κοινωνία. Τον αγαπώ, τον αγάπησα αλλά και συμπάσχω. Δεν μπορώ όμως να τον κρίνω και να πω τον βιαστή»

Έπειτα από τη σωρεία αντιδράσεων που ξέσπασαν στο διαδίκτυο, η Σταματίνα εκπομπή τοποθετήθηκε σχετικά.

«Το μεγαλύτερο λάθος που έκανε σε αυτές τις δηλώσεις ήταν ότι εστίασε στον Δημήτρη Λιγνάδη σαν να είναι αυτός το θύμα, ενώ τα θύματα είναι αυτοί που βάζουν τον Λιγνάδη στο εδώλιο. Φυσικά και θα έχει ενδιαφέρον για κάποιον να διερευνήσει από πού ξεκινάνε τα προβλήματα, από τα παιδικά χρόνια, από την πορεία της ζωής του και ενδεχομένως να τον αγκαλιάσει όπως είπε για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή η αγκαλιά μας πρέπει να υπάρχει για τα θύματα, το μπράβο μας πρέπει να υπάρχει για τα θύματα που βρήκαν τη δύναμη χρόνια μετά να καταγγείλουν αυτό που τους συνέβη» ανέφερε αρχικά η παρουσιάστρια και πρόσθεσε:

«Η κατανόησή μας, η στήριξή μας, η έμπρακτη, η ουσιαστική, η ηθική, πρέπει να είναι απέναντι στα θύματα. Το θύμα δεν είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται ως θύτης. Το τι όντως έχει συμβεί και πώς έχει συμβεί δε θα το αποφασίσουμε εμείς σε ένα λαϊκό δικαστήριο αλλά θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Ακριβώς επειδή αυτή η συνέντευξη ήρθε μία ημέρα μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, έπρεπε να είναι ο Σάκης ακόμα πιο προσεκτικός.

Οι άνθρωποι που έχουμε δημόσιο λόγο πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί γιατί μπορείς όντως να θες να πεις έναν καλό λόγο για έναν άνθρωπο που γνώρισες σε μία συγκεκριμένη στιγμή της ζωής σου και δεν σου έδωσε τέτοιο δικαίωμα, αλλά καλώς ή κακώς αυτός ο άνθρωπος έχει συσχετιστεί με το ελληνικό #metoo, είναι ένας άνθρωπος που τον κατήγγειλαν κάποιοι άνθρωποι για κάποια εγκλήματα. Όλη η κοινωνία περιμένει τη δικαίωση αυτών των θυμάτων οπότε δεν ξέρω αν είναι η χρονική στιγμή για να κάνεις εσύ κάτι τέτοιο».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπανώτας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του με το γεγονός ότι οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες για ένα «λάθος», όπως χαρακτήρισε ο ίδιος τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά.

«Έκανε ένα λάθος ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, να πέσουμε να τον φάμε όλοι μαζί; Τέτοιες λυσσαλέες αντιδράσεις που θυμίζουν γαλλική επανάσταση και λαϊκά δικαστήρια, αυτά εμένα με ανατριχιάζουν. Είναι τραγικό όλο αυτό το πράγμα» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Ηλίας Ψινάκης: Πώς αντέδρασε στις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Λιγνάδη (Videos)

Ματσούκα για Metoo: «Ο Στραβοπόδης έχει αδικηθεί» (Video)

Μαριλένα Παναγιωτοπούλου: «Ήμουν και εγώ ένα τούβλο στο τείχος Λιγνάδη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06