search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:15
MENU CLOSE

Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία πήρε ο 22χρονος – «Ανοίγουν» τα τηλέφωνα των συλληφθέντων

15.02.2022 12:53
alkis12kathgoroumenos

Προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο (Πέμπτη), πήρε από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ο οποίος παραδόθηκε, χθες το πρωί, στην ΕΛ.ΑΣ.

Οδηγήθηκε, γύρω στις 11 το πρωί, στο γραφείο της εισαγγελέως και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση.

Αναβολή στο αυτόφωρο για τον σουγιά

Καθώς στο αυτοκίνητό του είχε βρεθεί ένας σουγιάς σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία εναντίον του για παράνομη οπλοκατοχή, υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο ο 22χρονος ζήτησε και πήρε αναβολή.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του, ορίζοντας νέα δικάσιμο για μεθαύριο, Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα απολογηθεί και στην 7η τακτική ανακρίτρια.

Ο 22χρονος, οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που φέρεται να εμπλέκεται στο άγριο έγκλημα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου, επέστρεψε στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο σουγιάς κατασχέθηκε και απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Διαδικασία αναγνώρισης και άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Στο μεταξύ, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκε νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος των γονιών του 19χρονου Άλκη. Ο γνωστός ποινικολόγος -όπως δήλωσε- ενημερώθηκε από την 7η ανακρίτρια για τις ανακριτικές πράξεις στις οποίες προέβη ή ζήτησε να γίνουν και -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρξει διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων από την παρέα του Άλκη Καμπανού, τους δύο φίλους του, που τραυματίστηκαν και τους άλλους δύο που πρόλαβαν και ξέφυγαν. Αυτό αποφασίστηκε να γίνει προκειμένου -σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως η λήψη DNA- να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής καθενός στο έγκλημα.

Η διαδικασία αναμένεται να διεξαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, η ανακρίτρια, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, έχει ήδη δρομολογήσει τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των κατηγορουμένων για να διαπιστωθεί με ποιους συνομίλησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το φονικό, ενώ ο ποινικολόγος θα ζητήσει να ελεγχθούν οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών.

Διαβάστε επίσης:

Μένιος Φουρθιώτης: Συνελήφθη ξανα ο παρουσιαστής

Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα: «Παντελώς αβάσιμες οι διαρροές – ΕΛΑΣ και ΜΜΕ βλέπουν πολύ CSI»

Πάτρα: Σοκ από την αυτοκτονία φοιτητή – Άφησε σημείωμα με οδηγίες για την κηδεία του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:14