search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:35
MENU CLOSE

The Tinder Swindler: Ο Έλληνας δικηγόρος, η βίλα στην Εκάλη, τα παπούτσια των 1.000 ευρώ και οι αγωγές κατά των θυμάτων (Video)

16.02.2022 12:16
tinder-swindler

Το ντοκιμαντέρ του Netflix «The Tinder Swindler» έχει κάνει πάταγο σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον Σάιμον Λεβιέβ να… τερματίζει την «καριέρα» του στην Αθήνα, όπου και συνελήφθη, αφού απέσπασε δυσθεώρητα ποσά από τις γυναίκες-θύματά του για να ζει μια πολυτελέστατη και… ψευδέστατη ζωή.

Ο δικηγόρος του Σάιμον Λεβιέβ στην Ελλάδα, Ευάγγελος Καραΐνδρος, μίλησε στο Mega για τον διαβόητο -πλέον- πελάτη του.

Όπως ανέφερε, πριν τη σύλληψή του στο Ελευθέριος Βενιζέλος, είχε νοικιάσει μια βίλα στην Εκάλη και έμενε εκεί. « Όσο ήταν στις φυλακές χρειαζόταν ρούχα και του είπα εντάξει. Έγιναν κάτι παραγγελίες και το δικηγορικό μου γραφείο μετατράπηκε σε μπουτίκ με ρούχα από πολύ γνωστές μάρκες. Παπούτσια των 1.000 ευρώ, μιλάμε για τρελά νούμερα, 10.000 ευρώ σε δαπάνες. Δε γνωρίζω αν τα πλήρωσε, έφτασαν στο γραφείο μου σε δέματα. Του τα πήγα αυτοπροσώπως. Μου έχει δηλώσει ότι είναι επιχειρηματίας, ότι έχει ασχοληθεί με ακίνητα και bitcoins. Δε μου έχει αναφέρει κάτι για διαμάντια».

«Ήταν 3 μήνες στις φυλακές στην Ελλάδα. Είχα πολλές συζητήσεις μαζί του. Πιστεύω ότι όσα μου είχε πει τότε, τα ίδια θα πει και στο Ισραήλ», σημείωσε ο κ. Καραΐνδρος, ο οποίος ανέφερε ότι εναντίον του πελάτη του δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη από κανέναν εισαγγελέα σε καμία χώρα της Ευρώπης. Δεν έχει καταχωρηθεί στο σύστημα πληροφοριών της INTERPOL το όνομα του εντολέα μου. Είχε συλληφθεί εδώ στο αεροδρόμιο στις 28 Ιουνίου του 2019 για ένα πλαστό διαβατήριο. Υπήρχε ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης από το Ισραήλ. Συναίνεσε και επέστρεψε πίσω. Οι κατηγορίες δεν είχαν καμία σχέση με αυτές τις 3 γυναίκες που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ.

Αγωγή εναντίον των θυμάτων

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Σάιμον Λεβιέβ, η ποινή του στο Ισραήλ ήταν 15 μήνες και βγήκε στους πέντε μήνες λόγω καλής συμπεριφοράς. Αποζημίωσε τα θύματά του στο Ισραήλ και τώρα είναι ένας ελεύθερος πολίτης. «Στις φυλακές Κορυδαλλού μου ζήτησε να καταθέσω αγωγή εναντίον δύο γυναικών και ζητούσε χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης. Μου εξήγησε ότι ποτέ δεν πήρε ούτε ένα ευρώ, ούτε στο χέρι ούτε με τραπεζική μεταφορά, από αυτές τις γυναίκες», υποστήριξε ο κ. Καραΐνδρος.

«Ήθελαν να τον εκδικηθούν»

Ο Σάιμον Λεβιέβ -όπως ονομάστηκε αφού άλλαξε επίσημα το πραγματικό του ονοματεπωνυμο- «αρνείται όσα λένε οι συγκεκριμένες γυναίκες και ο λόγος – σύμφωνα με τον ίδιο – που το κάνουν αυτό, είναι ότι σταμάτησε η σχέση του μαζί τους και για να τον εκδικηθούν και να διαφημιστούν έβγαλαν αυτή την ταινία. Αυτές οι κοπέλες αντί να πάνε στα δικαστήρια και να καταθέσουν τα αποδεικτικά στοιχεία, έβγαλαν αυτή την ταινία και παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας», συνέχισε ο δικηγόρος του.

«Είδα αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ. Το 2019 δημοσιογράφοι από το εξωτερικό είχαν βγάλει στη φόρα τις 2 από τις 3 γυναίκες. Η 3η εμφανίστηκε μόνο στο ντοκιμαντέρ. Κατά την άποψή μου ο εντολέας μου δε γνώριζε ότι τον είχε καταγγείλει στις αρχές και ότι θα έβγαινε στο ντοκιμαντέρ να μιλήσει», συμπλήρωσε.

«Η πλατφόρμα του ζήτησε να συμμετέχει και αυτός στο ντοκιμαντέρ, και έκανε μία δήλωση όπου είπε ότι θα κινηθεί νομικά. Δε νομίζω ότι θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα, θα κάνει ό,τι απαιτείται για να προστατεύσει τον εαυτό του. Είχα καταθέσει μια αγωγή που η συνολική του απαίτηση κατά των δύο γυναικών είναι 80.000 ευρώ. Δεν έχει εκδικαστεί. Θα καταθέσουμε εκ νέου την αγωγή αυτή», κατέληξε ο δικηγόρος του «Απατεώνα του Tinder».

Ο «απατεώνας του Tinder»

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάιμον Λεβιέβ εμφανιζόταν στο Tinder ως μεγαλοεπιχειρηματίας και έμπορος διαμαντιών, που ζούσε μία μυθική ζωή σε πανάκριβα ξενοδοχεία ανά την υφήλιο, με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, κότερα και ιδιωτικά αεροπλάνα.

Ντυνόταν με πανάκριβα ρούχα και έταζε… λαγούς με πετραχήλια στις γυναίκες που γνώριζε μέσω του Tinder.

Στη συνέχεια όμως ζητούσε μεγάλα ποσά σε δανεικά, για να «γλιτώσει από τους εχθρούς του», τα οποία και κατάφερνε να αποσπάσει από τις γυναίκες που ενδιαφέρονταν γι αυτόν.

 Η αρχή του τέλους για τον Λεβιέβ ξεκίνησε όταν κάποιες από τις γυναίκες άρχισαν να μιλούν σε δημοσιογράφους.

Στο ντοκιμαντέρ του Netflix μιλούν τρεις από τις γυναίκες που έδωσαν μεγάλα ποσά στον Λεβιέβ -από τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ολλανδία.

Δύο από αυτές τον γνώρισαν στο Tinder, ενώ με την τρίτη δεν είχε ποτέ ερωτική σχέση.

Ο Λεβιέβ συνελήφθη με πλαστό διαβατήριο στις 28 Ιουνίου του 2019 στην Αθήνα, έμεινε για λίγες μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού και εκδόθηκε στο Ισραήλ.

Εκεί καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών, αφέθηκε ελεύθερος λόγω καλής διαγωγής όταν εξέτισε το 1/3 της ποινής του, και συνεχίζει τη ζωή του, ενώ τα θύματά του ακόμη προσπαθούν να ξεχρεώσουν.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι οι τρεις γυναίκες ήθελαν να τον εκδικηθούν.

Το ντοκιμαντέρ του Netflix πάντως του «κόστισε» το Tinder, το οποίο και τον μπάναρε, ενώ αναγκάστηκε να κλείσει και το ανοιχτό προφίλ του στο Instagram.

Διαβάστε επίσης:

Νατάσα Μποφίλιου: «Έχω υποστεί σωματική κακοποίηση στη δουλειά – Ήταν επίθεση» (Video)

Σασμός: Η Ευθαλία Παπακώστα «εισβάλλει» στη σειρά – Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και ο θάνατος που τη σημάδεψε

Ψυχίδου – Πώρος: Διαδικτυακός «πόλεμος» για τους Πυξ Λαξ – «Αν ανοίξω το στόμα μου…»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:35