search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:32
MENU CLOSE

Car Wallet: Άδεια και δίπλωμα οδήγησης σε μία εφαρμογή

21.02.2022 18:59
adeia_new

Η ένταξη στην προσθήκη του κινητού όλων των διπλωμάτων οδήγησης, θεωρείται ένα ακόμα σημαντικό βήμα και για την ταυτοποίηση μέσω του τηλεφώνου που κουβαλά κάθε πολίτης.

Έτσι μέσα στην άνοιξη έρχεται στο wallet του κινητού το δίπλωμα οδήγησης, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι «δίδυμες» υπηρεσίες MyAuto και Audit-Car.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει και η ψηφιοποίηση της μεταβίβασης της άδειας κυκλοφορίας, το point system για παραβάσεις του ΚΟΚ, καθώς και πλατφόρμα για τις σχετικές καταγγελίες.

«Η αλληλεπίδραση του πολίτη με το κράτος θα πρέπει να έχει περάσει εδώ» είχε πει εξαρχής στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στις αρχές Μαΐου 2020 ενεργοποιήθηκε η προσωρινή άδεια οδήγησης. Έτσι μέσω του drivers.services.gov.gr οι νέοι οδηγοί μπορούν να εκδώσουν την προσωρινή τους άδεια αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής εξέτασης.

Επίσης η ανανέωση της άδειας λειτουργίας λόγω ηλικίας ή για ιατρικούς λόγους γίνεται πλέον απλά: Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στο gov.gr, δηλώνουν τα στοιχεία τους, λαμβάνουν ένα τετραψήφιο pin, το οποίο αποτελεί το αναγνωριστικό τους για τις εξετάσεις που πρέπει να κάνουν.

Με αυτό οι γιατροί δηλώνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και στη συνέχεια οι οδηγοί λαμβάνουν sms και e-mail για το αποτέλεσμα, ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ψηφιακά.

Διαβάστε επίσης

Κρίση στην Ουκρανία: Το Κίεβο ζητεί κατεπείγουσες συνομιλίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

MasterChef: Με ποια ατάκα ο Κοντιζάς προκάλεσε «έκρηξη» γέλιου (Video)

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Έως την Τετάρτη τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Τζωρτζίνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:27