search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:41
MENU CLOSE

Λίντα Εβαντζελίστα: Η καλλονή που ζει στη «φυλακή» της παραμόρφωσης (Photos)

22.02.2022 11:22
Linda-Evangelista-main

Την θυμόμαστε όλοι από τη δεκαετία του 1990. Η Λίντα Εβαντζελίστα, το κορίτσι με τα γατίσια μάτια ήταν μέλος εκείνου του κλειστού κλαμπ πανέμορφων κοριτσιών που διεθνώς ονομάζονταν Super Models, που ενέπνεαν τους μεγάλους μετρ της υψηλής ραπτικής, που έκαναν τις πασαρέλες να πιάνουν φωτιά, και τους άντρες όλου του κόσμου να ονειρεύονται.

Η Λίντα Εβαντζελίστα, γεννήθηκε στον Καναδά, από μετανάστες Ιταλούς καθολικούς γονείς. Ο πατέρας ήταν εργάτης στο εργοστάσιο της General Motors, η μητέρα της εργαζόταν σε λογιστικό γραφείο και ήταν το μοναδικό κορίτσι ανάμεσα σε δύο αδελφούς.

Το άγουρο κορίτσι άρχισε να μεγαλώνει και να ψηλώνει, βοηθούσε τη μητέρα της που την επιστράτευε κάθε Σάββατο στις γενικές καθαριότητες του σπιτιού, αλλά παράλληλα η ίδια αυτή μητέρα, η κυρία Μαρίζα, την ώθησε να αναπτύξει και τη θηλυκότητα και την κοκεταρία της. Έτσι, η μητέρα της σε ηλικία 12 ετών την ενθάρρυνε να εργαστεί σαν φωτογραφικό μοντέλο με αμοιβή 8 δολάρια την ώρα, και την συνόδευε σε φωτογραφήσεις και τοπικούς διαγωνισμούς ομορφιάς.

Η Λίντα έλεγε στο Vogue:

«Η μητέρα μου εργαζόταν για να πληρώνει τα ρούχα μου και το μακιγιάζ μου. Έπαιρνε άδεια από τη δουλειά της και με συνόδευε όταν άρχισα να δουλεύω σαν μανεκέν. Πλήρωνε τη βενζίνη, το πάρκινγκ, και όλα τα άλλα».

Στα 16 της χρόνια παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό Miss Teen Niagara, όπου την πλησίασε κάποιος ατζέντης της Elite Models, αλλά η Λίντα προτίμησε ένα συμβόλαιο με μια εταιρεία της Ιαπωνίας. Ταξίδεψε μόνη, δεν την περίμενε κανείς στο αεροδρόμιο και γενικά ήταν τραυματική αυτή η πρώτη εμπειρία στο Τόκυο, αφού στην εταιρεία από τις ερωτήσεις που της έκαναν η Λίντα κατάλαβε πως έψαχναν γυμνά μοντέλα, και επέστρεψε άρον άρον με έξοδα της πρεσβείας του Καναδά.

Επικοινωνεί με την εταιρεία μοντέλων Elite Models, και πηγαίνει στο Παρίσι συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Ήταν 19 ετών, και ένα χρόνο αργότερα θα κέρδιζε τα προς το ζειν από τη δουλειά της. Έχοντας συνείδηση των θυσιών που είχαν κάνει οι γονείς της, δεν παραλείπει να βοηθά οικονομικά την οικογένειά της και έχει τη φλόγα, τη φιλοδοξία, και είναι «πεινασμένη» για να πετύχει.

Το 1985, σε μια έξοδο στο μοδάτο κέντρο Palace, στο Παρίσι, γνωρίζεται με τον Ζεράρ Μαρί, αφεντικό του πρακτορείου μανεκέν Paris Planning, και μελλοντικό διευθυντή του διεθνούς πρακτορείου Elite Europe, που κάνει τα πρώτα του υπερατλαντικά βήματα. Χάρη σ’ αυτόν η Λίντα γνωρίζει τον Υβ Σαιντ Λοράν, και γίνεται πρέσβειρα του οίκου, διαφημίζοντας το άρωμα Opium, και κλείνοντας το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο. Παντρεύεται τον Ζεράρ τον Ιούλιο του 1987, στο Σαιντ Κάταριν, του Καναδά.

Λίγο αργότερα, στα 23 της χρόνια, συναντά τον φωτογράφο Πίτερ Λίντμπεργκ, ο οποίος την φωτογραφίζει για την Vogue, και της ζητά να κόψει κοντά τα μαλλιά της. Η Λίντα τον εμπιστεύτηκε, και ο κομμωτής Ζουλιέν Ντ’ Υς, αναλαμβάνει το έργο. Η νέα κοντή «κουπ» αναδεικνύει τον μακρύ λαιμό της, τα αμυγδαλωτά πράσινα μάτια της, και την ιδιαιτερότητα του προσώπου της.

Διαθέτει μια παράξενη ομορφιά, που ξεχωρίζει αμέσως. Ο Τζιάνι Βερσάτζε, έλεγε: «Μπορεί να είναι σέξυ, ανδρόγυνη, μοιραία γυναίκα ή η κοπέλα της διπλανής πόρτας». Πράγματι, χάρη στις βαφές του κορυφαίου κολορίστα κομμωτή Λουί Λικαρί,  η Λίντα παρουσιάζεται άλλοτε ξανθή, καστανή, κοκκινομάλλα ή με μαλλί πλατινέ, ανανεώνοντας το στυλ και τις εντυπώσεις που αποτυπώνονται στα φωτογραφικά φιλμ.

Τα χρυσά χρόνια του modelling

Η Λίντα Εβαντζελίστα γίνεται ανάρπαστη, καθώς συνεργάζεται με Καρλ Λάγκερφελντ, Τιερί Μυγκλέρ, Κάλβιν Κλάϊν. Η επιτυχία την κάνει αλαζονική, δηλώνοντας στη Vogue: «Αγαπώ την επιτυχία, αγαπώ το χρήμα, μ’ αρέσει να φιγουράρω στα περιοδικά μόδας. Από τώρα και στο εξής, δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι για λιγότερο από 10.000 δολάρια τη μέρα». Γνωρίζοντας τον Ζεράρ Μαρί, απέκτησε έναν αφοσιωμένο σύζυγο και ατζέντη, ο οποίος της κλείνει τα καλύτερα συμβόλαια. Η Λίντα δεν πληρώνεται μόνο τα ντεφιλέ και τις φωτογραφήσεις, αλλά πληρώνεται για κάθε ώρα πρόβας, κάθε ώρα δοκιμών, για κάθε επανάληψη του σόου, για κάθε αναμετάδοση. Το χρήμα ρέει, αλλά υπάρχει το παράπονο πως δεν έχει ένα παιδί.

Το 1993, η Λίντα χωρίζει με τον Ζεράρ, αφού σε μια φωτογράφηση του Στίβεν Μαϊζέλ, ποζάρει με παρτενέρ τον Κάιλ Μακλάχλαν, πρωταγωνιστή του «Twin Peaks», τον οποίο ερωτεύεται αστραπιαία. Μετακομίζει στις ΗΠΑ, και μένει έγκυος, αλλά το μωρό δεν έρχεται ποτέ, και η Λίντα δεν θα μιλήσει ποτέ γι’ αυτό.

Τον Αύγουστο του 1998, η Γαλλία πανηγυρίζει την κατάκτηση του Μουντιάλ στο ποδόσφαιρο. Η Λίντα γνωρίζει τον τερματοφύλακα της Μονακό και της Εθνικής Γαλλίας,  Φαμπιέν Μπαρτέζ. Η Λίντα είναι 33 ετών, βασίλισσα της μόδας, και ο Φαμπιέν είναι 27 χρονών, ο ήρωας της ημέρας, ένα απλό παιδί ζυμωμένο στον αθλητισμό, μεγαλωμένο μέσα στα αποδυτήρια. Τον Μάιο του 1999, εμφανίζονται μαζί, στον τελικό του τουρνουά τένις του Μόντε Κάρλο, και όλοι παρατηρούν την στρογγυλή κοιλιά της Λίντα. Στις 2 Νοεμβρίου του 1999, το ασθενοφόρο καλείται καθώς η Λίντα εμφανίζει μια αιμορραγία. Το όνειρο της μητρότητας απομακρύνεται για άλλη μια φορά. Η Λίντα, που είχε ακολουθήσει τον Φαμπιέν Μπαρτέζ όταν πήρε μεταγραφή στη Μαντσεστερ Γιουνάϊτεντ, δεν αντέχει τη ζωή στην Αγγλία, και το 2000 επιστρέφει στις ΗΠΑ.

H μητρότητα

Μετά από λίγο καιρό, έρχεται η είδηση πως η Λίντα Εβαντζελίστα έκανε παιδί μόνη της, ένα αγοράκι που του δίνει το όνομα Ογκουστίν Τζέιμς Εβαντζελίστα. Το μυστήριο της πατρότητας ξεσκεπάζεται όταν η Λίντα καταθέτει αγωγή στον δισεκατομμυριούχο Φρανσουά Ανρί Πινό, αφεντικό μιας πραγματικής αυτοκρατορίας ειδών πολυτελείας (Gucci, Saint Laurent, Balenciaga, Boucheron, κ.α.), ζητώντας 32.000 ευρώ το μήνα, για τη διατροφή του παιδιού. Η αγωγή τακτοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, ιδιωτικώς.

Η Λίντα, αφοσιώθηκε στην ανατροφή του γιου της, και για κάποια χρόνια απέφευγε διακριτικά τη δημοσιότητα. Όλοι πίστευαν πως είχε επιτέλους βρει την ολοκλήρωση και την ευτυχία, δίπλα στο μονάκριβο παιδί της.

Το δράμα της παραμόρφωσης

Εδώ και λίγους μήνες όμως, η Λίντα Εβαγκελίστα επανήλθε, αποκαλύπτοντας το δράμα της στο κοινό. Η άλλοτε καλλονή, που βασίλευε στο χώρο των μοντέλων, τα τελευταία χρόνια ζούσε απομονωμένη χάρη σε μια κοσμητική επέμβαση που της σημάδεψε το πρόσωπο και το σώμα. Μιλώντας στο περιοδικό People, η Εβαντζελίστα εξήγησε ότι πριν πέντε χρόνια πήγε στην εταιρεία Zeltiq Aesthetics Inc., και έκανε τη θεραπεία CoolSculpting, θεραπεία εγκεκριμένη από τον FDA, η οποία συνίσταται στην «κατάψυξη του λίπους», και υποκαθιστά την κλασική λιποαναρρόφηση.

Αντί να δει καλυτέρευση, λίγες εβδομάδες αργότερα η Λίντα βρέθηκε με παραμορφωμένο το πρόσωπο, αλλά και το σώμα, αφού έκανε την ίδια θεραπεία στους μηρούς της. Η θεραπεία ολοκληρώθηκε σε 7 συνεδρίες στο γραφείο εγκεκριμένου ιατρού δερματολόγου.

Η Λίντα είπε στους δημοσιογράφους, ότι αντί να χάσει το λίπος που ήθελε, άρχισε να παρατηρεί εξογκώματα στο πηγούνι, γύρω από το στήθος και στους μηρούς, και με φρίκη είδε τα εξογκώματα να γίνονται σκληρά. «Εγώ, που μου άρεσε να βρίσκομαι στην πασαρέλα, τώρα κρύβομαι μην τυχόν και πέσω πάνω σε κάποιον παλιό γνωστό μου. Δεν μπορώ να ζω άλλο έτσι, κρυμμένη και ντροπιασμένη».

Η Λίντα Εβαντζελίστα έκανε αγωγή στην εταιρεία, ζητώντας όχι απλώς μια αποζημίωση, αλλά ζητώντας στην ουσία να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της.

Στα 56 της χρόνια, όταν κάθε γυναίκα παρατηρεί το σώμα της να αλλάζει, σίγουρα θα επιθυμούσε να παραμείνει όσο το δυνατόν πιστή στην εικόνα της, καθώς η ωριμότητα φέρνει και μια κρίση ταυτότητας. Η Λίντα Εβαντζελίστα, είχε την ατυχία να παραμορφωθεί. Η γυναίκα με το αυθάδικο πρόσωπο και τα γατίσια μάτια, μοιάζει να ζει πλέον φυλακισμένη στα φωτογραφικά καρέ περασμένων εποχών. Τότε, που ήταν μια από τις βασίλισσες της μόδας.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Θεοδώρου: Η συγγραφέας του «Νυχτερινού Τρένου» μιλά στο pontiki.gr

Λαθρεμπόριο άγριων πουλιών: Ένα έγκλημα διαρκείας παραμένει ατιμώρητο (Photos/Video)

Οι πιο διάσημοι αντιεμβολιαστές που έμειναν στην Ιστορία – Γιατροί, βιομήχανοι και… παπάδες (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:41