search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:41
MENU CLOSE

Αναφορά Λαβρόφ σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

24.02.2022 15:28
lavrov_new

Σε αναφορά των Κατεχόμενων ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» προέβη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, χωρίς να προσθέσει τη λέξη «αποκαλούμενη» όπως συνηθίζεται στη διπλωματική γλώσσα.

Η αναφορά του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών σύμφωνα με τα κυπριακά Μέσα έγινε τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου «να δικαιολογήσει την Ρωσική παρέμβαση στην Ουκρανία και την απόσχιση – ανακήρυξη της ανεξαρτησίας δυο περιοχών».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Sigma Live στην ομιλία του, στις 21 Φεβρουαρίου στη συνεδρίαση ασφαλείας στο Κρεμλίνο, υπό την προεδρία του Πούτιν, ο Λαβρόφ είχε πει χαρακτηριστικά:

«Η μόνη σύγκρουση όπου το ένα από τα μέρη αρνείται να μιλήσει με το άλλο, και αυτό υποστηρίζεται πλήρως από τη Δύση, είναι η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Πάρτε την Κύπρο: Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία, μεσολαβούν τα Ηνωμένα Έθνη. Πάρτε ακόμη και το Μάλι, όπου οι Γάλλοι έχουν τώρα προβλήματα, η κυβέρνηση μιλάει με τους αντάρτες. Το ίδιο ισχύει και στην Αιθιοπία. Βελιγράδι – Πρίστινα, υπάρχει διάλογος υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν».

Η δεύτερη αναφορά έγινε την Τρίτη 21  Φεβρουάριου σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1 και, σύμφωνα  με ανάρτηση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Λαβρόφ είπε:

«Δείτε την Κύπρο. Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έχει ανακηρυχθεί μονομερώς στο βορρά. Αρνείται να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά κανείς δεν αρνείται στους εκπροσώπους της Βόρειας Κύπρου το δικαίωμα να συμμετάσχουν στον διάλογο».

Διαβάστε επίσης:

Εισβολή στην Ουκρανία: Σφυροκοπούν το Κίεβο οι Ρώσοι

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την υγεία της – Ακυρώνει και τις διαδικτυακές υποχρεώσεις της

Εισβολή στην Ουκρανία: «Η επίθεση θα διαρκέσει όσο χρειαστεί» λέει το Κρεμλίνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09