search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:47
MENU CLOSE

Εισβολή στην Ουκρανία – Newsweek: Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι το Κίεβο θα πέσει εντός 96 ωρών

24.02.2022 19:40
Oukrania98-new

Ερωτηθείσα από το Newsweek εάν η κυβέρνηση ήταν σίγουρη ότι θα μπορούσε να σπάσει μια πιθανή ρωσική περικύκλωση, πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε πως «νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε… Λένε ότι η Ουκρανία κρατά καλύτερα από ό,τι περίμεναν»

Πηγή κοντά στην κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το Newsweek η οποία επίσης ζήτησε να μην κατονομαστεί, συμφώνησε με την εκτίμηση των ΗΠΑ ότι το Κίεβο θα μπορούσε να περικυκλωθεί εντός 96 ωρών. Αλλά δεν πίστευαν ότι η κυβέρνηση του Ζελένσκι θα κατέρρεε.

Ερωτηθείσα από το Newsweek εάν η κυβέρνηση ήταν σίγουρη ότι θα μπορούσε να σπάσει μια πιθανή ρωσική περικύκλωση, η πηγή είπε πως «νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε… Λένε ότι η Ουκρανία κρατά καλύτερα από ό,τι περίμεναν».

Διπλωματικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ο οποίος επίσης δεν θέλησε να κατονομαστεί καθώς δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει δημόσια για το θέμα, είπε στο Newsweek για την αξιολόγηση των ΗΠΑ πως «η προσωπική μου άποψη: δυστυχώς, ακούγεται μάλλον πιστευτό. Ωστόσο, νομίζω τώρα οι πρώτες 24 ώρες είναι οι πιο κρίσιμες».

Διαβάστε επίσης:

Εισβολή στην Ουκρανία: Αμερικανικά ελικόπτερα Απάτσι έφθασαν στη Λετονία (Video)

Κρεμλίνο: Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε τους όρους παράδοσης της Ουκρανίας

Πούτιν για εισβολή στην Ουκρανία: Δεν είχαμε άλλη επιλογή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42