search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:22
MENU CLOSE

Εισβολή στην Ουκρανία: Αμερικανικά ελικόπτερα Απάτσι έφθασαν στη Λετονία (Video)

24.02.2022 19:28
apazzi_usa_new

Περίπου 20 αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι προσγειώθηκαν νωρίτερα στην αεροπορική βάση Λιελβάρντε της Λετονίας, λίγες ώρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η άφιξη των ελικοπτέρων είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης Saber Strike. Ωστόσο, θεωρείται μέρος των αμερικανικών ενισχύσεων στις χώρες της Βαλτικής.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Εσθονία και στη Λιθουανία και παρέτειναν την παραμονή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή της Βαλτικής, όπως ανέφερε το λιθουανικό υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα περίπου 40 αμερικανοί στρατιώτες έφθασαν στη Λετονία από την Ιταλία. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα μίας δύναμης άνω των 300 στρατιωτών που θα αναπτυχθεί εκεί, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Λετονίας.

Διαβάστε επίσης:

Εισβολή στην Ουκρανία: «Δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα είμαι ζωντανός» λέει ο Ζελένσκι

Εισβολή στην Ουκρανία: Αδειάζει το Κίεβο από αμάχους – Έρχονται τα ρωσικά στρατεύματα

Εισβολή στην Ουκρανία: Καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις πυρηνικών αποβλήτων του Τσερνόμπιλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:21