search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:48
MENU CLOSE

Εισβολή στην Ουκρανία: Αδειάζει το Κίεβο από αμάχους – Έρχονται τα ρωσικά στρατεύματα

24.02.2022 18:42
Oukrania87-new

Υπό πολιορκία βρίσκεται πλέον το Κίεβο από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας ώστε να καταληφθούν από τις ρωσικές δυνάμεις οι βασικές υποδομές της χώρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έως το βράδυ η μισή ουκρανική επικράτεια θα έχει καταληφθεί από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα το Κίεβο αρχίζει να θυμίζει έρημη πόλη, καθώς οι πολίτες σπεύδουν από το πρωί να προμηθευτούν  με λεφτά από τα ATM των τραπεζών και με τα απαραίτητα αγαθά από τα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, στην Ουκρανία επιβλήθηκαν ήδη Capital Controls, με τους πολίτες να έχουν δικαίωμα ανάληψης ενός ποσού λίγο πάνω από τα 200 ευρώ.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ρωσικά ελικόπτερα Mi-8 εθεάθησαν να πετούν πάνω από την ουκρανική πρωτεύουσα, καθώς και στο διεθνές αεροδρόμιο Αντόνοβ, βασικό πυλώνα ανεφοδιασμού του Κιέβου,  που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα. 

Όπως εκτιμάται, στόχος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν είναι να καταλάβει το Κίεβο και τα κυβερνητικά κτίρια και να ανατρέψει την κυβέρνηση του Ζελένσκι. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να πάρουν τον έλεγχο των πυρηνικών μονάδων του Τσερνομπίλ, σε μια προσπάθεια του Πούτιν προφανώς να ελέγξει την ενέργεια και τις βασικές υποδομές στην Ουκρανία.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροδρόμιο του Κιέβου βρίσκεται υπό κατάληψη, ενώ στις φλόγες έχει παραδοθεί το κτίριο της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:48