search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:59
MENU CLOSE

Πούτιν για εισβολή στην Ουκρανία: Δεν είχαμε άλλη επιλογή

24.02.2022 18:55
putin_new

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια στρατιωτική ενέργεια για την «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας, αποκαλώντας την κατάσταση «ζωής και θανάτου» για τη Ρωσία μετά από χρόνια «περικύκλωσης» της χώρας του από το ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε εκπροσώπους της ρωσικής επιχειρηματικής κοινότητας την Πέμπτη, ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα δεν είχε άλλη επιλογή από το να δράσει στην Ουκρανία και ότι οι εταίροι της Ρωσίας θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό και να μην τους απωθήσουν από το σύστημα.

Η συνάντηση αυτή είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων, αλλά ο Πούτιν είπε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και «υπό μη κανονικές συνθήκες».

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει περισσότερη ελευθερία στους επιχειρηματίες, αλλά ότι δεν μπορεί να προβλέψει γεωπολιτικούς κινδύνους.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει τη Ρωσία με κυρώσεις ικανές να συντρίψουν τη ρωσική οικονομία εάν πραγματοποιούσε εισβολή στην Ουκρανία.

Μετά την αναγνώριση των δύο δημοκρατιών του Ντονμπάς από τον Πούτιν τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία επέβαλαν μια «πρώτη δόση» κυρώσεων που στοχεύουν τις ρωσικές κρατικές τράπεζες ανάπτυξης και τις συναλλαγές στο δημόσιο χρέος της Ρωσίας, σε επιχειρηματικές οντότητες καθώς και σε πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης:

Εισβολή στην Ουκρανία: Αδειάζει το Κίεβο από αμάχους – Έρχονται τα ρωσικά στρατεύματα

Εισβολή στην Ουκρανία: Καταδίκη από τους G7 – «Ο Πούτιν έθεσε τον εαυτό του στη λάθος πλευρά της ιστορίας»

Διάγγελμα Μπάιντεν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52