search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:21
MENU CLOSE

Εισβολή στην Ουκρανία: Καταδίκη από τους G7 – «Ο Πούτιν έθεσε τον εαυτό του στη λάθος πλευρά της ιστορίας»

24.02.2022 18:31
g7-new

Σε κοινή δήλωση μετά από την τηλεδιάσκεψη που είχαν την Πέμπτη, οι ηγέτες της G7 δήλωσαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «επαναφέρει τον πόλεμο στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

«Έβαλε τον εαυτό του στη λάθος πλευρά της ιστορίας», αναφέρουν στην ανακοίνωση οι ηγέτες.

«Καταδικάζουμε τον Πρόεδρο Πούτιν για τη συνεχή άρνησή του να συμμετάσχει σε μια διπλωματική διαδικασία για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την ευρωπαϊκή ασφάλεια, παρά τις επανειλημμένες προσφορές μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είμαστε ενωμένοι με τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των κρατών μελών τους καθώς και της Ουκρανίας και παραμένουμε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες».

Η συνεδρίαση των G7 είχε διάρκεια μεγαλύτερη από μια ώρα, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Συμμετέχοντες στη συνάντηση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ήταν ο Πρόεδρος Μπάιντεν, ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς της Γερμανίας, ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό του Καναδά, ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας, ο Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι της Ιταλίας, ο Πρωθυπουργός Κισίντα Φούμιο της Ιαπωνίας, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον του Ηνωμένου Βασιλείου, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντε Λάιεν, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μπάιντεν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Εισβολή στην Ουκρανία – Politico: O Πούτιν θέλει να ξαναφέρει στην εξουσία τον Γιανουκόβιτς

Εισβολή στην Ουκρανία: Καταφύγια για τους αμάχους οι σταθμοί του μετρό σε Κίεβο και Χάρκοβο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:21