search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:01
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμη 4 νεκροί ομογενείς – 10 τα θύματα (Videos)

26.02.2022 22:10
ellines

Ακόμη τέσσερις Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους μετά από καινούργια επίθεση στο χωριό Σαρτανά, περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Μαριούπολης.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες».

»Τις καταδικάζουμε απερίφραστα. Καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών», καταλήγει.

Συνολικά τα θύματα από τις τρεις επιθέσεις είναι 10, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Στην πρώτη επίθεση έχασαν τη ζωή τους δύο ομογενείς και τραυματίστηκαν 6 και στη δεύτερη ακόμη τέσσερις.

Νωρίτερα με εντολή του Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα.

«Στόχοι της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές»

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς. Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

»Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο. Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό», καταλήγει.

Μητσοτάκης: Θλίψη και οργή για τη ρωσική επίθεση σε αμάχους

 «Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις απώλειες των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία.

«Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Να τερματιστεί άμεσα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

«Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί άμεσα. Να σιγήσουν τα όπλα και να ανοίξει ο δρόμος για τη διπλωματία», επισήμανε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Συλλυπητήρια στις οικογένειες των ομογενών μας για την τραγική απώλεια των έξι συμπατριωτών μας», ανέφερε.

ΚΙΝΑΛ: «Ανείπωτος πόνος σε άμαχο πληθυσμό»

«Καταδικάζουμε για μία ακόμη φορά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων που προκαλεί ανείπωτο πόνο σε άμαχο πληθυσμό και βυθίζει στην αστάθεια την ευρύτερη περιοχή», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης:

SWIFT: Είπε το «ναι» η Γερμανία για «στοχευμένους» αποκλεισμούς της Ρωσίας – Για «νίκη» μιλά ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: 3.500 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί ή τραυματίες, σύμφωνα με το Κίεβο

«Μπαμ» στο αγγλικό ποδόσφαιρο: Αφήνει την Τσέλσι ο Αμπράμοβιτς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:00