search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:39
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: 3.500 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί ή τραυματίες, σύμφωνα με το Κίεβο

26.02.2022 22:09
kiev-23-new

Όπως γνωστοποίησε ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η επίθεση της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου δεν προχωρεί και 3.500 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί μέχρι στιγμής κατά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Χτυπάμε τον εχθρό γύρω από το Κίεβο. Ο εχθρός δεν κινείται τώρα», δήλωσε ο Ολέκσιι Αρεστόβιτς.

Οι Ρώσοι διοικητές εκνευρίζονται και απογοητεύονται όλο και περισσότερο από την αργή ταχύτητα της προέλασής τους στην Ουκρανία, καθώς αρχίζουν να αντιμετωπίζουν ζητήματα επιμελητείας, δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου

«Φαίνεται ότι η Μόσχα δεν προμήθευσε τα στρατεύματά της με επαρκή καύσιμα και ως αποτέλεσμα οι διοικητές αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους» δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. 

Ο ρωσικός στρατός έλαβε νωρίτερα το Σάββατο τη διαταγή να διευρύνει την επίθεσή του προς όλες τις κατευθύνσεις παρά την αυξανόμενη διεθνή κατακραυγή, καθώς η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι το Κίεβο αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις. Σήμερα όλες οι μονάδες έλαβαν τη διαταγή να διευρύνουν την επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με το σχέδιο επίθεσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, υποστηριζόμενοι από το ρωσικό στρατό, σημειώνουν «επιτυχίες». Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν μπορούν να επαληθευθούν άμεσα από ανεξάρτητη πηγή.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμη 4 Έλληνες ομογενείς νεκροί (Videos)

«Μπαμ» στο αγγλικό ποδόσφαιρο: Αφήνει την Τσέλσι ο Αμπράμοβιτς

Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση Ουκρανών ενάντια στον πόλεμο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42