search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:24
MENU CLOSE

Ουκρανία: «Οι Ρώσοι έριξαν θερμοβαρική βόμβα» καταγγέλλει δήμαρχος της Οκτρίκα – Σφοδρές μάχες στο Χάρκοβο

28.02.2022 17:12
ukraine1_new

Ο δήμαρχος της πόλης Οκτρίκα που ανήκει στην περιφέρεια Σούμι της Ουκρανίας καταγγέλλει ότι η Ρωσία έριξε θερμοβαρική βόμβα στην περιοχή.

Όπως αναφέρει και ο Independent του Κιέβου, o Πάβλο Κουζμένκο δήλωσε ότι «οι Ρώσοι κατακτητές έριξαν θερμοβαρική βόμβα. Αυτός ο τύπος όπλου είναι γνωστή ως η πιο θανατηφόρα μη πυρηνική βόμβα, η οποία προκαλεί εκρήξεις που επιφέρουν τεράστιες θερμοκρασίες».

11 νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές του Χάρκοβο, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας στα σύνορα με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο τοπικός περιφερειάρχης, εκφράζοντας φόβους για «δεκάδες νεκρούς».

«Ο ρωσικός εχθρός βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές», έγραψε ο περιφερειάρχης Όλεγκ Σινεγκούμποφ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εξαιτίας αυτών των βομβαρδισμών, που συνεχίζονται ακόμη, δεν μπορούμε να καλέσουμε τις υπηρεσίες διάσωσης. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες», πρόσθεσε.

Την Κυριακή, ο Σινεγκούμποφ ανακοίνωσε ότι η πόλη των 1,4 εκατομμυρίων κατοίκων, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, βρισκόταν υπό τον «απόλυτο έλεγχο» των ουκρανικών δυνάμεων, λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε μια ρωσική «εισβολή» και οδομαχίες.

«Αυτό που συμβαίνει στο Χάρκοβο είναι έγκλημα πολέμου! Είναι γενοκτονία του ουκρανικού λαού», καταδίκασε σήμερα, κάνοντας λόγο για πυρά «βαρύ πυροβολικού».

«Δεκάδες άμαχοι πεθαίνουν. Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν στο φαρμακείο, πηγαίνουν για ψώνια, φέρνουν νερό», είπε ο κυβερνήτης, προσθέτοντας ότι οι γειτονιές που στοχοποιήθηκαν δεν φιλοξενούσαν «θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι φονικές συγκρούσεις μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών στρατευμάτων, από το πρωί της Δευτέρας (28/2).

Σύμφωνα με ουκρανικά Μέσα Ενημέρωσης περίπου 30 Ρώσοι στρατιώτες είχαν καταλάβει το σχολείο του Χάρκοβο κατά τις βραδινές ώρες και το πρωί δέχτηκαν μεγάλη επίθεση από Ουκρανούς πολιτοφύλακες και στρατιώτες.

Η σύγκρουση κράτησε αρκετή ώρα και οδήγησε σε μακελειό, καθώς υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 7 Ρώσους στρατιώτες νεκρούς και 4 Ουκρανούς.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Ο Giorgio Armani τιμά τα θύματα με ένα σιωπηλό show (Video/photos)

Κορωνοϊός: 16.274 νέα κρούσματα, 70 θάνατοι, 413 διασωληνωμένοι

ΟΗΕ για Ουκρανία: Τουλάχιστον 500.000 πρόσφυγες κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:23