search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:55
MENU CLOSE

Εισβολή στην Ουκρανία: «Έγκλημα πολέμου» στο Χάρκοβο καταγγέλλει ο Ζελένσκι (Video)

01.03.2022 14:06
Volodimir Zelenski_new

Τρομοκρατική ενέργεια από την πλευρά της Ρωσίας χαρακτήρισε τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο, σε νέο του διάγγελμα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η τρομοκρατία έχει στόχο να μας λυγίσει, να λυγίσει την αντίστασή μας», δήλωσε σε βίντεο με διάγγελμά του, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να την αναγνωρίσει ως τέτοια.

«Ο πύραυλος στην κεντρική πλατεία του Χάρκοβου είναι ένας ανοιχτός, ακάλυπτος τρόμος. Μετά από αυτό η Ρωσία είναι κράτος τρομοκρατίας. Κανείς δεν θα συγχωρήσει. Κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ», τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Είναι «έγκλημα πολέμου», πρόσθεσε αναφερόμενος στον βομβαρδισμό του Χάρκοβο από τις ρωσικές δυνάμεις.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 ακόμη τραυματίστηκαν από τα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων με ρουκέτες εναντίον του κέντρου της Χαρκίβ, δήλωσε ο Αντόν Χεραστσένκο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον Όλεγκ Σινεγκούμποφ, αξιωματούχο στο Χάρκοβο, η Ρωσία εξαπέλυσε GRAD και πυραύλους κρουζ στην Χαρκίβ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό – που πραγματοποιείται σήμερα στη Γενεύη – ότι η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου με τους «αδιάκριτους βομβαρδισμούς» πόλεων, όπως το Χάρκοβο, και ζήτησε να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για να συζητηθεί η ρωσική επιθετικότητα και τα όπλα μαζικής καταστροφής.

Ο Ουκρανός πρεσβευτής από την πλευρά του δήλωσε στη Διάσκεψη ότι το Κίεβο έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση «για την απειλή στην παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια που προέρχεται από τη ρωσική επιθετικοτητα εναντίον της Ουκρανίας, περιλαμβανομένου του ζητήματος των όπλων μαζικής καταστροφής».

Διαβάστε επίσης:

Εισβολή στην Ουκρανία: «Θα συνεχίσουμε μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας» λέει η Ρωσία – «Εγκλήματα πολέμου» καταγγέλλει το Κιεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: 520.000 Ουκρανοί πρόσφυγες – Η Πολωνία έχει δεχθεί τους περισσότερους

Η Πολωνία θα συζητήσει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ με την πρόεδρο της Κομισιόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24