Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το παραδοσιακό ελληνικό λαδερό ταιριάζει εξαιρετικά με τσακιστές μαύρες ελιές και πασπαλισμένη τριμμένη φέτα. Ένα απόλυτα θρεπτικό φαγητό που μπορεί να γίνει και νηστίσιμο χωρίς την προσθήκη του τυριού.
Υλικά για τη συνταγή
1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
3 πράσα, ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
1σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
300ml ζωμό λαχανικών ή βραστό νερό
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
10 τσακιστές ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
100 γραμμάρια φέτα, τριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αρχικά, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ρύζι για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί καλά το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια βάζουμε την ντομάτα, το σπανάκι, τις ελιές και το μάραθο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει, μέχρι να πιει καλά τα υγρά του και να χυλώσει. Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε με λίγη φέτα τριμμένη.
Διαβάστε επίσης:
Ποντιακά ωτία, το πατροπαράδοτο γλύκισμα με το ιδιαίτερο σχήμα
Kumpir, το πιο φθηνό street food της Τουρκίας
Γαλακτομπουρεκάκια με ανατολίτικο σιρόπι
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.