search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:46
MENU CLOSE

Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο: «Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας, ότι δε θα μας αφήσετε»

01.03.2022 14:22
europarliament zelenksy

Σε φορτισμένο κλίμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε εξ αποστάσεως στην έκτακτη ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα του πολεμά για την ελευθερία της.

«Κανείς δε θα μας λυγίσει, είμαστε σκληροί, είμαστε Ουκρανοί» είπε χαρακτηριστικά, και προσέθεσε ότι «πολεμάμε για τα δικαιώματά μας, την ελευθερία μας, τώρα για την επιβίωσή μας».

Ο κ. Ζελένσκι σημείωσε ότι «πολεμάμε για να είμαστε ίσοτιμα μέλη της Ευρώπης

Έχουμε αποδείξει την δύναμή μας. Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας, ότι δε θα μας αφήσετε ότι είστε πραγματικά Ευρωπαίοι».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το πρωί δύο πύραυλοι κρουζ χτύπησαν το Χάρκοβο και υπογράμμισε ότι «οι πολίτες της Ουκρανίας υπερασπίζονται την ελεύθερία». Παράλληλα, είπε ότι δε διαβάζει από χαρτιά, ότι τα χαρτιά τελείωσαν, «αντιμετωπίζουμε την πραγματική ζωή».

Να σημειωθεί ότι τα μέλη του ΕΚ χειροκρότησαν παρατεταμένα τόσο τον Πρόεδρο της Ουκρανίας όσο και εκπροσώπος της χώρας που βρίσκονται στο κοινοβούλιο, ενώ ακόμη και ο διερμηνέας που μετέφραζε στα Αγγλικά τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι ήταν εμφανώς φορτισμένος.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι έκανε λόγο για «έγκλημα πολέμου», πρόσθεσε αναφερόμενος στον βομβαρδισμό του Χάρκοβο από τις ρωσικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:

Εισβολή στην Ουκρανία: «Θα συνεχίσουμε μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας» λέει η Ρωσία – «Εγκλήματα πολέμου» καταγγέλλει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία – Λαβρόφ: «Δεν ανεχόμαστε πυρηνικά στην Ευρώπη και βάσεις σε πρώην σοβιετικές χώρες»

Η Πολωνία θα συζητήσει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ με την πρόεδρο της Κομισιόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:46