search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 06:01
MENU CLOSE

Λαβρόφ: Η Μόσχα επιμένει στην αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας – Θετικό το ότι ο Ζελένσκι θέλει εγγυήσεις ασφαλείας

02.03.2022 19:16
lavrof_25222_new

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα παραμένει προσηλωμένη στην αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρχει ένας κατάλογος συγκεκριμένων όπλων που δεν θα μπορούν ποτέ να αναπτυχθούν στο ουκρανικό έδαφος.

«Πρέπει να εντοπιστούν συγκεκριμένοι τύποι όπλων κρούσης που δεν θα αναπτυχθούν ποτέ στην Ουκρανία και δεν θα δημιουργηθούν», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της οποίας δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου του.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε ότι η Μόσχα αναγνωρίζει τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως ηγέτη της Ουκρανίας και χαιρέτισε ως «θετικό βήμα» το γεγονός ότι ο Ζελένσκι θέλει να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας.

«Οι διαπραγματευτές μας είναι έτοιμοι για τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για αυτές τις εγγυήσεις με εκπροσώπους της Ουκρανίας», είπε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε σε συνέντευξή του την Τρίτη ότι η Ρωσία έπρεπε να σταματήσει τους βομβαρδισμούς της στην Ουκρανία προτού πραγματοποιηθούν περαιτέρω συνομιλίες. Ζήτησε εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά από το ΝΑΤΟ και όχι από τη Ρωσία.

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας : 498 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 1.597 τραυματίστηκαν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στην Ουκρανία έχουν σκοτωθεί 498 Ρώσοι στρατιώτες και έχουν τραυματιστεί 1.597 από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα δίνει στην δημοσιότητα στοιχεία για τις απώλειες της.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι περισσότεροι από 2.870 Ουκρανοί στρατιώτες και «εθνικιστές» έχουν σκοτωθεί και περίπου 3.700 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Ο αριθμός αυτός δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευθεί και δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο εκ μέρους της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Φόβοι από πληροφορίες για χτύπημα στο ελληνικό κονβόι στη Μαριούπολη

Ουκρανία: Ο στρατός κάλεσε τις μητέρες των Ρώσων αιχμαλώτων – «Ελάτε να τους πάρετε»

Η στιγμή που ο Ζελένσκι μαθαίνει για τον βομβαρδισμό στο Μπάμπι Γιαρ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24