search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:46
MENU CLOSE

Η στιγμή που ο Ζελένσκι μαθαίνει για τον βομβαρδισμό στο Μπάμπι Γιαρ (Video)

02.03.2022 18:03
zelenski
(CNN)

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι είχε μόλις ολοκληρώσει μια συνέντευξη σε CNN και Reuters και ακόμη δεχόταν κάποιες συμπληρωματικές ερωτήσεις, όταν συνεργάτης του τον πληροφόρησε για το ρωσικό χτύπημα στον πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης στο Κίεβο, που βρίσκεται πολύ κοντά στο μνημείο Μπάμπι Γιαρ, εκεί όπου εκτελέστηκαν 30.000 Εβραίοι από του Ναζί.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας απαντά, όπως φαίνεται στο βίντεο, στην ερώτηση «πώς περνάτε την ώρα σας στο καταφύγιο», λέγοντας «δουλεύω και κοιμάμαι, αυτό είναι όλο». Στη συνέχεια απαντά ότι έχει να δει την οικογένειά του από τότε που έγινε η ρωσική εισβολή, στη συνέχεια διορθώνει ότι τους έχει δει μόνο μια φορά.

Λίγο αργότερα ο προσωπάρχης της Προεδρίας του ανακοινώνει το χτύπημα στον πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης καθώς και στο Μπάμπι Γιαρ. Ο ουκρανός αξιωματούχος περιγράφει το χτύπημα ως «το δεύτερο Μπάμπι Γιαρ» με τον Ζελένσκι να συμφωνεί και να λέει «συγχαρητήρια στους Ρώσους» και αμέσως μετά να απομακρύνονται από τις κάμερες.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό ρωσικό έλεγχο ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια

Ουκρανία: Σοκάρει η άνοδος της τιμής του φυσικού αερίου

Αυτό είναι το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:46