search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:17
MENU CLOSE

Ουκρανία: Σοκάρει η άνοδος της τιμής του φυσικού αερίου

02.03.2022 16:46
fysiko-aerio-new

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην ιστορία η τιμή του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς υπερέβη τα 2.200 δολάρια ανά 1000 κυβικά, τιμή που καταγράφεται για πρώτη φορά, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Εν μέσω ανησυχιών ότι η κλιμακούμενη κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα προκαλέσει ελλείψεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η τιμή  για παραδόσεις Απριλίου στον τερματικό TTF της Ολλανδίας, εκτοξεύτηκε από τα 1500 δολάρια στα 2.226 δολάρια ανά 1000 κυβικά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για τα νοικοκυριά η μεγαβατόρα ανά ώρα θα κοστίζει 213 δολάρια!

Η τεράστια αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, από τον Καουσάλ Ράμες, αναλυτή της Rystad Energy. Βασικοί παράγοντες πάντως είναι οι φόβοι για τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της αγοράς λόγω των καταστροφών που γίνονται στις υποδομές στην Ουκρανία, απ΄ όπου περνά το περισσότερο ρωσικό φυσικό αέριο προς την Ευρώπη και οι πιθανοί περιορισμοί στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβάλλει η Δύση.

Διαβάστε επίσης:

Στενεύει ο κλοιός για τους Ρώσους ολιγάρχες – Έστειλαν «στόλο» από σούπερ γιοτ στις Μαλδίβες μήπως γλιτώσουν την κατάσχεση (Photos)

Ουκρανία: Ο πόλεμος στο TikTok

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το tweet της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη για αλληλεγγύη στον «ηρωικό ουκρανικό λαό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:16