search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:33
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό ρωσικό έλεγχο ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια

02.03.2022 17:26
ukraine

Την περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια κατέλαβε ο ρωσικός στρατός σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Πυρηνικής Ενέργειας (IAEA) και τον γενικό διευθυντή του οργανισμού, Ραφαέλ Γκρόσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο Γκρόσι λέει ότι Ρώσοι διπλωμάτες στη Βιέννη ενημέρωσαν τον Διεθνή Οργανισμό Πυρηνικής Ενέργειας ότι το προσωπικό του σταθμού εξακολουθεί να εργάζεται καθώς και ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας «παραμένουν φυσιολογικά».

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης, περίπου 20 ελικόπτερα με Ρώσους αλεξιπτωτιστές είχαν πετάξει από την περιοχή Μικολάιβ προς την πόλη Βοζνεσένκ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός, ενώ κάτοικοι από γειτονική πόλη και εργαζόμενοι της μονάδας είχαν κατέβει στους δρόμους στήνοντας οδοφράγματα με την πρόθεση να μπλοκάρουν την προσέγγιση ρωσικών δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης:

Αμπράμοβιτς: Αποχωρεί από το Λονδίνο; Πουλάει την Τσέλσι και δυο ακίνητα σε ποσά που… «ζαλίζουν», λέει η Daily Telegraph

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στιγμές αγωνίας στο σταθμό τρένων του Κιέβου (Video)

Αυτό είναι το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:32