search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 07:28
MENU CLOSE

Ουκρανία: Δραματική προειδοποίηση Λαβρόφ για τον κίνδυνο πυρηνικού ολέθρου (Video)

02.03.2022 12:45
lavrov_new
MFA Russia

«Ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα μπορούσε να γίνει με πυρηνικά όπλα και θα ήταν καταστροφικός», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στο Al Jazeera.

Μία δήλωση που μπορεί να ερμηνευθεί ως ακραία επιθετική ρητορική και κλιμάκωση εκ μέρους της Μόσχας, αλλά και ως ενδεικτική της ψυχολογίας των Ρώσων, που θεωρούν ότι είναι στόχος μίας διεθνούς συμμαχίας, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη τις ρωσικές δυνατότητες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν όταν άρχισε να ξεδιπλώνει την πολιτική του έναντι της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είπε ότι οι ασφυκτικές οικονομικές κυρώσεις είναι η πλέον ενδεδειγμένη απάντηση, ειδάλλως η εναλλακτική θα ήταν ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ακολούθησε η στοίχιση των Ευρωπαίων με τους Αμερικανούς στην πολιτική των κυρώσεων, που δημιούργησε έναν οδυνηρό οικονομικό κλοιό.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, ένας πολιτικός που χαίρει εκτίμησης και στη Δύση ως μετριοπαθής, αναφερόμενος στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων, είπε ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων, αλλά η ουκρανική πλευρά παίζει με τον χρόνο με εντολές των ΗΠΑ».

Επιρρίπτοντας έτσι την ευθύνη για το αδιέξοδο στην αμερικανική πλευρά, ο Λαβρόφ έκανε ένα βήμα πιο πέρα, διατυπώνοντας την προειδοποίηση για τον κίνδυνο ενός πυρηνικού ολέθρου.

Διαβάστε επίσης:

Τζο Μπάιντεν: Viral η στιγμή που αποκαλεί τους Ουκρανούς… Ιρανούς (Video)

Ξεκίνησε η εκκένωση του ελληνικού προξενείου στην Μαριούπολη (Video)

Χίλαρι Κλίντον: Η Ουκρανία θυμίζει Αφγανιστάν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 07:26