search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:34
MENU CLOSE

Επιστρατεύοντας την …Μενδώνη!

04.03.2022 12:08
mouseio-mendoni

Το βασικό χαρακτηριστικό των απολυταρχιών είναι η προβολή του παραλογισμού, το τερατώδες ψέμα, η αβυσσαλέα συκοφαντία, η παρανοϊκή αντιστροφή της πραγματικότητας.

Τι απαντάς σε έναν που ισχυρίζεται ότι είσαι ελέφαντας; Είναι από τα πράγματα που δεν έχουν απάντηση. Μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι δολοφόνος, βιαστής, κλέφτης αλλά δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας καθώς ο ισχυρισμός αυτός είναι πέραν του γελοίου.

Σύσσωμο το προοδευτικό καλλιτεχνικό προλεταριάτο, οι αγωνιστές στις επάλξεις του πολιτισμού, ξεχώρισαν από τον σωρό των βομβαρδισμένων ερειπίων, των διαμελισμένων από τις βόμβες πτωμάτων, των σκοτωμένων παιδιών, από τα συντρίμμια της ζωής ενός λαού, την υποτιθέμενη απαγόρευση από την κα Μενδώνη, ρωσικών παραστάσεων ως επίθεση στον πολιτισμό! Πέραν του γεγονότος ότι όλες αυτές οι απαγορεύσεις εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει όλος ο πολιτισμένος κόσμος εναντίον του ρωσικού καθεστώτος πλην της Κίνας, της Λευκορωσίας, της Βόρειας Κορέας, της Ερυθραίας και της Συρίας αλλά και της Άντζυς Σαμίου και της Κλέλιας Ρένεση, αποτελεί πρωτοφανές επεισόδιο στα χρονικά της ιστορίας της λογικής η εξίσωση ενός σαρωτικού πολέμου με μιαν υποτιθέμενη απαγόρευση μιας παράστασης που έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσε να γίνει -υποθέτω λόγω της απαγόρευσης πτήσεων ρωσικών αερομεταφορέων στις χώρες της ΕΕ.

Ήδη, μάλιστα, στην Ρωσία, πραγματικοί καλλιτέχνες με ταλέντο και ήθος, παραιτούνται των καθηκόντων τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τερατώδη εγκλήματα που συντελούνται ενάντια στη ανθρωπότητα.  Ωστόσο, η ελληνική Αριστερά οδύρεται γιατί αναβλήθηκε μια παράσταση μπαλέτου για τους προφανέστερους λόγους και την εξισώνει με το βάρος ενός πολέμου. Εδώ τα πράγματα παύουν να είναι γελοία. Αυτή η προπαγάνδα στρέφεται πλέον ευθέως εναντίον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το να εξισώνει κανείς  την βιαιότητα ενός πολέμου που πάει να βάλει φωτιά σε όλον τον κόσμο, με την αναβολή ή ακύρωση μιας παράστασης, αποτελεί κάτι το εξωφρενικό. Αυτήν την πρωτοφανή προσβολή της ανθρώπινης νοημοσύνης που υποβιβάζει τον άνθρωπο σε κτήνος, δεν μπορούμε να την αποδεχτούμε για κανένα λόγο.

Η Αριστερά στην Ελλάδα για λόγους ακατανόητους έχει στοχοποιήσει την Μενδώνη (ίσως θεωρεί συνδικαλιστικό τσιφλίκι της το Υπουργείο Πολιτισμού). Την εμπλέκει σε μιαν ανύπαρκτη υπόθεση ως αντίβαρο στον φιλορωσισμό της που για λόγους προφανείς, δυσκολεύεται να τον ομολογήσει ξεκάθαρα. Τον ομολογούν, ωστόσο, ο Μαδούρο και ο Κιμ για λογαριασμό της… Αυτοί την εκπροσωπούν επάξια!

Διαβάστε επίσης:

Πρώτα συμπεράσματα και ερωτήματα από την ρωσική εισβολή

21ος αιώνας: βουτιά στην άβυσσο

Δεν ανήκουν όλοι στη Δύση!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:32