search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:49
MENU CLOSE

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας για Ζαπορίζια: Το Κίεβο έστησε μια φρικτή προβοκάτσια

04.03.2022 15:22
nuclear-new

Ανακοίνωση για την ανταλλαγή πυρών που έκοψε την ανάσα του πλανήτη χθες το βράδυ στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας.

«Χθες το βράδυ, έγινε μια προσπάθεια να πραγματοποιηθεί μια φρικτή πρόκληση από το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου στην περιοχή γύρω από τον σταθμό», ανακοίνωσε, υποστηρίζοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα που περιπολούσαν στην περιοχή δέχθηκαν επίθεση από μια ουκρανική ομάδα σαμποτάζ, σύμφωνα με το RT.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν επιτεθεί σε Ρώσους στρατιώτες περίπου στις 2 τα ξημερώματα τοπική ώρα, ανοίγοντας σφοδρά πυρά από την εκπαιδευτική εγκατάσταση δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό προκειμένου να «προκαλέσουν αντίποινα με πυρά προς στο κτίριο».

Η ρωσική περίπολος είχε εξουδετερώσει τα σημεία βολής της ομάδας, αλλά οι σαμποτέρ είχαν βάλει φωτιά στην εκπαιδευτική εγκατάσταση καθώς υποχώρησαν, ισχυρίστηκε ο Κονασένκοφ. Η φωτιά κατασβέστηκε από πυροσβέστες της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας. «Τη στιγμή της πρόκλησης, κανένα μέλος του προσωπικού δεν βρισκόταν στις εγκαταστάσεις», σημείωσε.

Σε απάντηση στη δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς πρόκλησης και κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι οργάνωσαν την επίθεση.

Ο δήμαρχος της κοντινής πόλης Energodar είχε αρχικά αναφέρει ότι η φωτιά προκλήθηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς και ότι η φλόγα είχε τυλίξει το ίδιο το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, αλλά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης απέρριψαν τον τελευταίο ισχυρισμό.

Την περασμένη Δευτέρα αναφέρθηκε ότι η εγκατάσταση καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις και ότι το προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται και παρακολουθεί τα επίπεδα ραδιενέργειας. Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έχει προσφέρει διαβεβαιώσεις ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή σε αυτά τα επίπεδα μετά το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

Αντρέι Σουχοβέτσκι: Κορυφαίος στρατηγός της Ρωσίας και του Πούτιν σκοτώθηκε στις μάχες

Ουκρανία: Τα πέντε σενάρια για το τέλος του πολέμου

Ρωσικά αντίμετρα στα δυτικά ΜΜΕ: «Το Sputnik και το ΡΤ εσείς, το BBC και την Deutsche Welle εμείς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:49