search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:02
MENU CLOSE

Euroleague – Ολυμπιακός: Νίκησε τη Μπάγερν στο Μόναχο και «αγκαλιάζει» 4η θέση και πλεονέκτημα έδρας

05.03.2022 01:32
olympiakos65-new

Ο Ολυμπιακός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, σε έναν ιδιαίτερα κρίσιμο αγώνα για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, νικώντας την Μπάγερν, με 98-88, στο Μόναχο, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Euroleague. 

Ο MVP Τάιλερ Ντόρσεϊ για 3 δεκάλεπτα οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην 4η διαδοχική και 16η νίκη τους στο σύνολο (ρεκόρ 16-9), με 25 πόντους (5/6 βολές, 4/6 δίποντα και 4/4 τρίποντα) σε 25:57΄΄ συμμετοχής. 

Η Μπάγερν που είχε πρώτο σκόρερ τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Ογκάστιν Ρούμπιτ (18π.) υποχώρησε στο 12-13 και έχασε κάθε ελπίδα για παρουσία στην τετράδα, την ώρα που συνεχίζει να παλεύει για την οκτάδα, σε περίπτωση που τεθούν εκτός οι ρωσικές ομάδες, στις 21 Μαρτίου. Ο Λούτσιτς πρόσθεσε 15 πόντους και από 12 οι Χίλιαρντ και Χάντερ. 

Κι αν ο Παναθηναϊκός ή καλύτερα ο… Κάιλ Χάινς είχε κάνει τη χάρη στον Ολυμπιακό και είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ η Αρμάνι Μιλάνο, τότε η ομάδα του Πειραιά θα ήταν ακόμη πιο κοντά στην 3η θέση, αφού πλέον οι Ιταλοί έχουν ρεκόρ 18-8, δηλαδή δύο περισσότερες νίκες αλλά με έναν περισσότερο αγώνα.

Ο Ντόρσεϊ πάντως δεν ήταν μόνος απόψε! Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -10 (50-40) στις αρχές της 2ης περιόδου και χάρη στο double double που σημείωσε ο Κώστας Σλούκας με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν και πάλι ουσιαστικός με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Χασάν Μάρτιν αποδείχτηκε… άνθρωπος της τελευταίας στιγμής με διαδοχικούς πόντους στα τελευταία λεπτά και 14 συνολικά. Φαλ (10π., 7ρ.), Λαρεντζάκης (9π. με 3/3 τρίποντα) και Ουόκαπ (7π.) έβαλαν κι αυτοί ένα… λιθαράκι για μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη στον δρόμο προς το… Βελιγράδι. 

Πανό με το μήνυμα “ No More War” κράτησαν οι παίκτες των δύο ομάδων πριν το τζάμπολ, αναφορά για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ ο προπονητής της Μπάγερν, Αντρέα Τρινκιέρι φορούσε T-shirt με το ίδιο μήνυμα. 

Διαβάστε επίσης:

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία στην τελετή έναρξης (Photos/Video)

Σκοποβολή: Χάλκινο μετάλλιο για την Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου

Οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης χαιρέτησαν ναζιστικά σε αγώνα της ομάδας νέων με τη Ρεάλ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:02