search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 22:16
MENU CLOSE

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η μαρτυρία που ανατρέπει τα δεδομένα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας (Video)

05.03.2022 10:59
patra

Νέες μαρτυρίες έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, μάρτυρας εξήγησε: «Ήξερα την ιστορία της οικογένειας. Έχεις κηδεύσει το δεύτερο παιδί σου λίγους μήνες πριν και έχεις ένα τετραπληγικό παιδί. Περίμενα να δω μία μάνα συντετριμμένη που δε θα ήξερα τι να της πω».

«Εξηγούσε ότι είναι πολύ δυνατό παιδί η Τζωρτζίνα, γιατί ήταν εκείνη που βρήκε την αδελφή της πεθαμένη και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το περιέγραφε σαν να το είχε διαβάσει σε κάποιο βιβλίο, ήταν ατάραχη. Ήταν σαν να μιλούσε για άλλους…», πρόσθεσε.

«Ρώτησα αν είχε συμβουλευτεί κάποιο ψυχολόγο για την ίδια ή το παιδί και μου απάντησε πως δε χρειάστηκε, γιατί η Τζωρτζίνα που βρήκε νεκρό το βρέφος στην κούνια του, το ξεπέρασε», συνέχισε.

Οι κάμερες και το σύνδρομο Μινχάουζεν

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα, η οποία απάντησε στα ερωτήματα της Αγγελικής Νικολούλη για τις κάμερες στο νοσοκομείο αλλά και για το Σύνδρομο Μινχάουζεν.

Μεταξύ άλλων, η μητέρα περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πώς έφυγε από τη ζωή και η τελευταία τους κόρη, η Τζωρτζίνα.

«Ρούλα, ρώτησες αν υπάρχουν κάμερες στο Καραμανδάνειο, στο μονόκλινο που ήσασταν», ρώτησε η δημοσιογράφος με τη μητέρα να δίνει ξεκάθαρη απάντηση: «Πρώτον δεν ήταν μονόκλινο, να τα ξεκαθαρίζουμε ένα ένα. Εγώ είχα άλλα δύο κρεβάτια δίπλα, αλλά λόγω κορωνοϊού δεν είχαν βάλει άλλα παιδάκια. Ήμουν μόνη και κατέβαινα να πάρω φαγητό. Ρώτησα αν έχει κάμερες επειδή ήταν κι άλλη μαμά εδώ και γύρω γύρω τσιγγάνοι και γύφτοι και φοβόμουν. Της λέω ούτε στο διάδρομο; Να δούμε ποιος μπαίνει… Γιατί είχα laptop και tablet για την Τζωρτζίνα».

Όταν δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην άρνηση της μητέρας να πάει σε ψυχίατρο, η ίδια αντέδρασε: «Πραγματικά, μου έρχεται γέλιο με αυτό το πράγμα. Πήγα. Ξέρεις τι με ρώταγε; Αν βλέπω φωτιές και αν βλέπω ανθρώπους με κόκκινα μάτια. Μου έλεγε κάτι περίεργα πράγματα εξωπραγματικά. Μόνο για γέλια ήταν».

Σύμφωνα με τη μητέρα, η Τζωρτζίνα παραπονιόταν στους γιατρούς ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει «η κοιλιά μου, η πλάτη μου, βόμβες, δεν μπορώ».

«Μήπως ήταν ψυχολογικό; Επειδή είχε δει και την αδελφή της να χάνεται;», ρώτησε η Αγγελική Νικολούλη. «Στην αρχή ψυχολογικό μου είπαν και μένα. Γι’ αυτό ήθελαν να τη διώξουν. Αλλά όταν άρχισε τους εμετούς, την κράτησαν και μετά το γύρισαν σε γαστρεντερίτιδα, βρογχοπνευμονία και μετά ανακοπή. Πες μου εσύ πώς τα εξηγείς αυτά;» ανέφερε.

Η Τζωρτζίνα ήταν πολύ δυνατό παιδί, όπως αναφέρει η μητέρα, αλλά ίσως της στοίχησε πολύ ο θάνατος του βρέφους γιατί το πρόσεχε. «Τη Μαλένα δεν την είδε ταλαιπωρημένη, την είδε μόνο μία φορά στο “Ελπίδα”. Την μπεμπούλα προσπαθήσαμε να μην την δει, αλλά ήταν πανέξυπνη και το κατάλαβε».

Μιλώντας για τη σχέση της με τον σύζυγό της Μάνο και απαντώντας σε όσους λένε πως ήταν χωρισμένοι υπογραμμίζει: «Ναι ισχύει. Δύο μέρες χωρισμένοι. Φυσικά και στηρίζει ο ένας τον άλλον. Έχω την υποστήριξη από τον άνδρα μου και αυτός τη δική μου».

Παιδοκαρδιολόγος: Γιατί «είναι απίθανο να πεθάνει μωρό από φλεβόκομβο…»

Για να επέλθει αιφνίδιος θάνατος, θα πρέπει να υπάρχει κι άλλο νόσημα στην καρδιά που θα επιβαρύνει την κατάσταση, ανέφερε καρδιολόγος – παιδοκαρδιολόγος στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», τονίζοντας ότι η αγενεσία φλεβόκομβου, σαν μεμονωμένη πάθηση, σπάνια μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο.

Ο Δημοσθένης Αβραμίδης, καρδιολόγος – παιδοκαρδιολόγος, υπεύθυνος στο νοσοκομείο «Μητέρα», εξήγησε πως η αγενεσία φλεβόκομβου σαν μεμονωμένη πάθηση, σπάνια μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο.

«Εντοπίζεται εύκολα. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση δυσλειτουργίας του φλεβοκόμβου. Για να επέλθει αιφνίδιος θάνατος, θα πρέπει να υπάρχει κι άλλο νόσημα στην καρδιά που θα επιβαρύνει την κατάσταση. Η αγενεσία φλεβοκόμβου εντοπίζεται εύκολα με απλή καρδιολογική εξέταση του νεογέννητου από παιδίατρο ή καρδιολόγο κάτι που κάνει την πάθηση αντιμετωπίσιμη. Ενας ακόμα λόγος που αυτή η πολύ σπάνια νόσος δεν μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο είναι το γεγονός ότι η καρδιά έχει τη δυνατότητα να αντλεί, από άλλες πηγές, το ηλεκτρικό ερέθισμα που απαιτείται για να λειτουργήσει», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονίες στην Ανδραβίδα: Ομολόγησε ο 60χρονος το τετραπλό φονικό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάπαυση πυρός σε Μαριούπολη και Βολνοβάκα ανακοίνωσε η Μόσχα

Κορωνοϊός: Τέλος η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42