search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:15
MENU CLOSE

Κρεμλίνο: Τέσσερις όροι στην Ουκρανία για να σταματήσει ο πόλεμος

07.03.2022 14:44
kremlino new

Καθώς ετοιμάζονται οι αντιπροσωπείες Ουκρανίας και Ρωσίας για τον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διεμήνυσε ότι η ρωσική στρατιωτική δράση θα στραματήσει «ε μια στιγμή» αν το Κίεβο δεχθεί τους όρους της Μόσχας.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία αξιώνει από την Ουκρανία να σταματήσει να προβάλει αντίσταση, να αλλάξει το Σύνταγμά της ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για το ουδέτερο καθεστώς της, να αναγνωρίσει τη ρωσική κυριαρχία στην Κριμαία και να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Πραγματικά ολοκληρώνουμε την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα την τελειώσουμε, Αλλά το βασικό είναι να σταματήσει η Ουκρανία τη στρατιωτική της δράση. Να σταματήσουν τη στρατιωτική τους δράση και τότε ουδείς θα πυροβολεί», είπε ο Πεσκόφ.

«Να κάνουν τροποποιήσεις στο Σύνταγμά τους, βάσει των οποίων η Ουκρανία θα απορρίπτει κάθε στόχο ένταξης σε οποιοδήποτε μπλοκ. Έχουμε μιλήσει επίσης για το πώς θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος και ότι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ είναι ανεξάρτητα κράτη. Αυτό είναι. Θα σταματήσουν όλα σε μια στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν στο Reuters.

Διαβάστε επίσης

Ο Ζελένσκι ζητά στρατιωτικά αεροσκάφη – Ξεκινούν ξανά οι διαπραγματεύσεις

Φον ντερ Λάιεν για τις κυρώσεις στη Ρωσία: «Δεν τελειώσαμε, προετοιμάζουμε περαιτέρω βήματα»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ανήθικη η ρωσική πρόταση για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους», λέει το Κίεβο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:12