search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:19
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφυγε το πρώτο κονβόι αμάχων από τη Σούμι – Κύματα προσφύγων εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

08.03.2022 14:59
oukranoi_prosfiges_new

Οι πρώτοι άμαχοι απομακρύνθηκαν από την ουκρανική πόλη Σούμι ύστερα από συμφωνία Ουκρανίας – Ρωσίας για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου και την κατάπαυση του πυρός.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει την απομάκρυνση αμάχων από τη Σούμι στην Πολτάβα (κεντρική Ουκρανία), συμπεριλαμβανομένων και ξένων φοιτητών», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στο Twitter. «Καλούμε τη Ρωσία να συμφωνήσει σε άλλους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στην Ουκρανία».

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο NEXTA το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε πριν από λίγο τη Μόσχα ότι δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα στον ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Μαριούπολη καταγγέλλοντας επίθεση.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε επίσης σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση ότι 30 λεωφορεία πήραν αμάχους από την πολιορκημένη Μαριούπολη και τους απομάκρυναν προς τα ελεγχόμενα από την Ουκρανία εδάφη.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ρωσικές δυνάμεις πυροβολούν προς την κατεύθυνση μιας οδού που έχει διατεθεί για την ανθρωπιστική αρωγή, πρόσθεσε η ίδια χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ουκρανική κυβέρνηση, με αφορμή την πιο πρόσφατη βομβιστική επίθεση, απηύθυνε δραματική έκκληση με όλη τη δύναμη της ψυχής της να πειστούν οι ξένες κυβερνήσεις και να κάνουν κάτι με τρόπο δραστικό. Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες νεκρών παιδιών, παρουσιάζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

ΟΗΕ: Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια οι πρόσφυγες – «Το κύμα δεν σταματά»

Ξεπέρασαν σήμερα τα δύο εκατομμύρια οι πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στις 24 Φεβρουαρίου στη χώρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι.

«Σήμερα οι προσφυγικές ροές από την Ουκρανία ανήλθαν σε 2 εκατομμύρια. 2 εκατομμύρια», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Γκράντι.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ο Ναβάλνι καλεί σε διαδηλώσεις κατά της εισβολής στην Ουκρανία

Σκάκι με πιόνια… μολότοφ για τους Ουκρανούς στρατιώτες (photo)

Πως το ρωσικό πετρέλαιο ορίζει τις δυτικές οικονομίες – Το σοκ στις αγορές αν ο Πούτιν κλείσει τις στρόφιγγες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42