search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:13
MENU CLOSE

Αλέξης Τσίπρας: Άμεσα μέτρα για να μη γίνει η κρίση ανθρωπιστική τραγωδία

09.03.2022 17:44
tsipras_new

Άμεσα μέτρα για να μην γίνει η κρίση ανθρωπιστική τραγωδία ζητά ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του, υπογραμμίζοντας πως η πολιτική Μητσοτάκη εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα σε βάρος της κοινωνίας.

«Οι καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ενέργεια έχουν αφήσει την κοινωνία, την οικονομία και τους πολίτες έρμαιο της κρίσης», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα που ακόμα και η Κομισιόν προτρέπει τα κράτη-μέλη να βάλουν διατίμηση, μέχρι και να κρατικοποιήσουν υποδομές αν χρειαστεί, ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον ανήξερο, στέλνει δήθεν επιστολές και υπόσχεται νέα μέτρα στήριξης», σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι αναφέρει:

«Σήμερα που ακόμη και η Κομισιόν προτρέπει τα κράτη-μέλη να βάλουν διατίμηση, μέχρι και να κρατικοποιήσουν υποδομές αν χρειαστεί, ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον ανήξερο, στέλνει δήθεν επιστολές και υπόσχεται νέα μέτρα στήριξης. Αναρωτιέμαι αν έχει έστω κατανοήσει τις επιπτώσεις των εγκληματικών του επιλογών. Αν έχει συνειδητοποιήσει σε τι τραγικό αδιέξοδο έχει φέρει ήδη την ελληνική κοινωνία».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναπτύσσει τις θέσεις του υποστηρίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται άμεσο επανασχεδιασμό της Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής: «Με χρονική μετάθεση της απολιγνιτοποίησης και επανέναρξη δραστηριότητας στα λιγνιτικά πεδία. Με επαναφορά του δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα της ΔΕΗ. Με ακύρωση της διαδικασίας διάλυσης και πώλησης της ΛΑΡΚΟ, που υπό τις σημερινές συνθήκες αύξησης των τιμών του νικελίου, καθίσταται ξανά στρατηγικής σημασίας».

Προτείνει μέτρα άμεσα και ουσιαστικά για να ανακόψουν την ακρίβεια:

-Πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

-‘Αμεση μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα.

-‘Αμεση μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής.

-Και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης αντί να παριστάνει τον πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης, τον πρωθυπουργό της δικαιολογίας, είναι καλύτερα να δρομολογήσει τις διαδικασίες προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση ευθύνης, για να μην εξελιχθεί η σημερινή κρίση σε ανθρωπιστική τραγωδία».

ΣΥΡΙΖΑ: «Στέλνει κι άλλα όπλα η Ελλάδα στην Ουκρανία;»

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, απευθύνουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας, για το αν ισχύουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι «εκτός από τα καλάσνικοφ, η ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη στείλει ή ετοιμάζεται να στείλει στην Ουκρανία και άλλα οπλικά συστήματα, κυρίως αντιαρματικά και αντιαεροπορικά».

Ακολούθως στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση και ειδικά τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την πληροφορία και να ενημερώσει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα, σε περίπτωση επιβεβαίωσης, να απαντήσει σχετικά με το εάν η αποστολή τέτοιων οπλικών συστημάτων υποβαθμίζει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας, ειδικά στα σύνορα και στα νησιά μας. Περιμένουμε άμεσα, σαφείς απαντήσεις».

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κλειστά σχολεία την Πέμπτη στην Αττική – Δείτε τις περιοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδική αντίδραση σε Αθήνα και Ευρώπη – Πτώση τιμών σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Ανδραβίδα: Προφυλακιστέος ο 60χρονος δολοφόνος – Ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται να σκότωσε τα παιδιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:13