search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:54
MENU CLOSE

Βορίδης: «Έρχεται νέο πακέτο μέτρων στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

09.03.2022 11:29
VORIDIS_NEW

Ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Πρόσθεσε δε τις ενέργειες του Πρωθυπουργού στο μέτωπο της ακρίβειας, ξεκινώντας από το γεγονός ότι έθεσε το θέμα στην Ε.Ε ζητώντας μια συνολική αντιμετώπιση. Μιλώντας για το μείζον ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και της συνεπακόλουθης ακρίβειας, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για παγκόσμιο φαινόμενο το οποίο ήδη η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μια σειρά μέτρων όπως η επιδότηση στους λογαριασμούς ενέργειας ή οποία έχει φτάσει ήδη τα 2 δισ. ευρώ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως εκεί «δεν υπάρχουν δυο αντιμαχόμενες πλευρές, αλλά ένας εισβολέας σε ανεξάρτητο κράτος».

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι στην Ουκρανία «παραβιάζεται κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου» και δεν θα τελειώσει έτσι απλά με μια εκεχειρία. Συμπλήρωσε δε πως η Ουκρανία δεν έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τη ρωσική επιθετικότητα κι υπενθύμισε την επέμβαση στην Κριμαία το 2014.

Διαβάστε επίσης:

Εκτός ελέγχου οι τιμές στο αέριο – Ποιες λύσεις προκρίνουν στην Ευρώπη

Ενεργειακή κρίση: Επιστολή Μητσοτάκη στην Φον Ντερ Λάιεν – Σχέδιο έξι σημείων για τις τιμές του αερίου

Η Σοσιαλιστική Διεθνής απέβαλε από μέλος της το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» – Είναι υπέρ της εισβολής στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07