search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:55
MENU CLOSE

Εισβολή στην Ουκρανία: «Το Κίεβο ετοίμαζε επίθεση στο Ντονμπάς τον Μάρτιο» λέει η Ρωσία (Photo/Videos)

09.03.2022 10:35
ukaraine2 new

Με βομβαρδισμούς στο Κίεβο ξεκίνησε η 14η μέρα εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τις τελευταίες ώρες, πληθαίνουν οι πληροφορίες από διάφορες πλευρές οι οποίες συγκλίνουν στο ότι η Ρωσία πολιορκεί ασφυκτικά την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, έχοντας συγκεντρώσει μεγάλη δύναμη γύρω από το Κίεβο και προετοιμάζεται για την τελική έφοδο.

Μάλιστα, η ημέρα ξημέρωσε με αναφορές για συνεχείς βομβαρδισμούς στο Κίεβο.

Οπως ανέφερε το BBC, επικαλούμενο ρεπόρτερ που βρίσκονται στην ουκρανική πρωτεύουσα, μετά τις 6:00 ξεκίνησαν και πάλι οι εκρήξεις, τόσο στο Κίεβο, όσο και στις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο, δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή αναφέρουν σειρά εκρήξεων, την ώρα που οι σειρήνες της αεράμυνας άρχισαν να ηχούν εκ νέου στο Κίεβο.

Ηδη από χθες το βράδυ, δημοσιεύονταν πληροφορίες και εκτιμήσεις για προέλαση στρατευμάτων της Ρωσίας με κατεύθυνση προς την ουκρανική πρωτεύουσα, η οποία οχυρώνεται και προετοιμάζεται για να αμυνθεί.

Οι εκτιμήσεις αυτές ενισχύθηκαν όταν το Πεντάγωνο των ΗΠΑ μίλησε για ρωσική κινητικότητα στην περιοχή της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, με μία φάλαγγα που προωθείται προς το Κίεβο από τα βορειοανατολικά, όσο η πρώτη, που κατέβηκε από τα βόρεια, παραμένει ακινητοποιημένη εδώ και πολλές ημέρες έξω από την πόλη.

Όλα αυτά την ώρα που συγκλονίζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη οι εικόνες του πολέμου από την Ουκρανία:

Η τρίτη φάλαγγα

Η τρίτη φάλαγγα, που κατεβαίνει από τα βορειοανατολικά, εντάσσεται στις «προσπάθειες» της Μόσχας «να περικυκλώσει το Κίεβο και να το αναγκάσει να συνθηκολογήσει». «Καθώς δεν έχουν κάνει την πρόοδο που πιστεύαμε ότι ανέμεναν, αύξησαν τους βομβαρδισμούς στην πόλη με πυραύλους, ρουκέτες, βλήματα του πυροβολικού και αεροπορικά πλήγματα», πρόσθεσε αξιωματούχος της αμερικανικής Άμυνας.

Ολα αυτά, μόλις λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ η νέα κατάπαυση πυρός, που ανακοίνωσε η Ρωσία.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο AFP, η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ σήμερα ώστε να απομακρυνθούν άμαχοι από τις περιοχές των συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Μόσχα: Έγγραφα αποδεικνύουν την προετοιμασία του Κιέβου για επίθεση στο Ντονμπάς 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έπεσαν στα χέρια του άκρως απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν, κατ’ αυτό, ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση μέσα στον Μάρτιο εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική περιοχή της χώρας.

Το υπουργείο δημοσιοποίησε έξι σελίδες των εγγράφων, που είναι συνταγμένα στα ουκρανικά και μοιάζουν αναφέρονται στις προετοιμασίες μονάδων για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τονίζει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο την αυθεντικότητα και το περιεχόμενο των εγγράφων.

Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από ρωσικά πυρά στη Σεβεροντονιέτσκ 

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη εξαιτίας ρωσικών πυρών στην πόλη Σεβεροντονιέτσκ, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ανέφερε σήμερα ο περιφερειάρχης της Λουγκάνσκ μέσω Telegram.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό, τον Σεργκίι Γκαϊντάι, ο ρωσικός στρατός «άνοιξε πυρ» εναντίον κατοικιών και άλλων κτιρίων. Δεν διευκρίνισε εάν επρόκειτο για βολές πυροβολικού ή όχι.

Διαβάστε επίσης

Οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση της Πολωνίας για παραχώρηση των αεροσκαφών MiG-29

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο νεκροί από βομβαρδισμό κτιρίου κοντά στο Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναστέλλει τη συμμετοχή της Ρωσίας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:55