search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:21
MENU CLOSE

Οικονόμου: Εντός Μαρτίου η εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»

10.03.2022 09:37
ntantades_new

Εντός του Μαρτίου ξεκινάει το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», όπως επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε ανάρτησή του στο twitter, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί με σχέδιο δράσεις που ενισχύουν την ενότητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου αναφέρει:

«Εντός Μαρτίου ξεκινάει η εφαρμογή του προγράμματος “Νταντάδες της γειτονιάς” για τη φροντίδα παιδιών ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών κάθε εργαζόμενης που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα. #Με_σχέδιο προωθούμε δράσεις που ενισχύουν στην πράξη την ισότητα. @K_Hatzidakis @mariasyrengela».

Όσον αφορά τις νταντάδες της γειτονιάς πρόκειται για δράση χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ που σύμφωνα με τα σχέδια του Υπ. Εργασίας θα εφαρμοστεί κανονικά μέσα στο 2022.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα, το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ισότητα και την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας και θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, αφού ολοκληρώνεται εντός των ημερών η σχετική έκθεση για την διαδικασία πιστοποίησης των φροντιστών  βρεφοκόμων αλλά και των χώρων στους οποίους θα κρατούνται να παιδιά. Αρχικά δε, θα αφορά βρέφη ηλικίας έως 2,5 ετών.

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί με voucher προς την οικογένεια, το οποίο θα εξαργυρώνεται για την πρόσληψη βρεφοκόμων, ανάλογα με τις ώρες φύλαξης του βρέφους. Σε ορεινές, νησιωτικές ή απομακρυσμένες περιοχές, δεν αποκλείεται να υπάρχουν «νταντάδες» που θα καλύπτουν πολλαπλές ανάγκες, δηλαδή θα κρατούν βρέφη από δύο ή και τρεις οικογένειες.

Διαβάστε επίσης:

Αλκιβιάδης Στεφανής: Σύμβουλος της κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους

Αναστολή των δικαιωμάτων του Γιώργου Κύρτσου σαν μέλος του ΕΛΚ για ένα χρόνο

Οικονόμου για Τσίπρα: Εγκλωβισμένος ξανά στη στρατηγική του ποντικιού που βρυχάται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:20