ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:20
MENU CLOSE

Νηστίσιμα βραχάκια μαύρης σοκολάτας με αμύγδαλα και θαλασσινό αλάτι

10.03.2022 06:00

Μια γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για απολαυστικά βραχάκια με τραγανά αμύγδαλα βυθισμένα σε ένα παχύ στρώμα αλατισμένης σοκολάτας. Φτιάχνονται με 4 συστατικά, είναι νηστίσιμα, χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, χωρίς γλουτένη και κατάλληλα για δίαιτα paleo.

1 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή τεμαχισμένης κουβερτούρας

½ κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

1 φλιτζάνι καβουρδισμένα ανάλατα αμύγδαλα

¼ ή το πολύ ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινού αλατιού

Εκτέλεση

Αρχικά στρώστε ένα μικρό ή μεσαίο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Ζεστάνετε τη σοκολάτα μαζί με το καρυδέλαιο σε ένα μικρό κατσαρολάκι με τη μέθοδο μπαιν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς ή σε φούρνο μικροκυμάτων σε ένα κατάλληλο μπολ. Αν χρησιμοποιήσετε μικροκύματα ρυθμίστε τη διαδικασία σε βήματα των 20 δευτερολέπτων, όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια λεία και ρευστή σύσταση και μόλις είναι έτοιμο, διπλώστε μέσα στο μπολ με μια σπάτουλα τα αμύγδαλα, μέχρι να καλυφθούν καλά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, φτιάξτε σωρούς από αμύγδαλα καλυμμένα με σοκολάτα, αραιά μεταξύ τους, έτσι ώστε να δημιουργήσετε τα βραχάκια. Πασπαλίστε με νιφάδες θαλασσινού αλατιού και βάλτε τα στο ψυγείο να σφίξουν για 15-25 λεπτά. Βγάλτε τα και είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

Συμβουλή

Τα βραχάκια μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Λεμόνια γεμιστά με σαρδελοσαλάτα

Μπισκότα με ταχίνι και γεύση χαλβά

Ταραμοσαλάτα …από σπίτι και όλα τα μυστικά για να την πετύχετε!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:19
Exit mobile version