ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:33
MENU CLOSE

Προειδοποίηση Πούτιν για αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως - «Παράνομες οι κυρώσεις»

10.03.2022 17:40

Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως θα αυξηθούν περαιτέρω εάν οι δυτικές χώρες εντατικοποιήσουν τις πιέσεις προς την Ρωσία, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων στον κόσμο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία τηρεί τις δεσμεύσεις της σε σχέση με τις ενεργειακές προμήθειες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να διακόψουν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία είναι παράνομες και πως οι δυτικές κυβερνήσεις εξαπατούν τους λαούς τους. Η Ρωσία μπορεί να επιλύσει ήρεμα τα προβλήματα της.

Ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την έναρξη, της αποκαλούμενης από τη Ρωσία ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, έγιναν αισθητές.

«Είναι σαφές ότι σε τέτοιες στιγμές η ζήτηση εκ μέρους του κόσμου για συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών αυξάνεται, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα εργαζόμενοι με ήρεμο τρόπο», δήλωσε ο Πούτιν.

«Σταδιακά, ο κόσμος θα προσανατολισθεί και θα καταλάβει ότι απλώς δεν υπάρχουν κάποια γεγονότα τα οποία δεν θα μπορούσαμε να τα κλείσουμε και να τα λύσουμε», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, είπε ότι η Ρωσία έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τις εκροές κεφαλαίων και ότι η χώρα θα εξυπηρετεί τα εξωτερικά της δάνεια σε ρούβλια.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα γίνει πιο ισχυρή και πιο ανεξάρτητη όταν ξεπεράσει τις παράνομες, όπως τις χαρακτήρισε, κυρώσεις της Δύσης.

Ο Πούτιν είπε ότι δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική σ’ αυτό που η Ρωσία αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και ότι η Ρωσία δεν είναι η χώρα η οποία θα διακινδυνεύσει την κυριαρχία της για να αποκομίσει κάποια βραχυπρόθεσμα οικονομικά οφέλη.

«Αυτές οι κυρώσεις θα επιβάλλονταν ούτως ή άλλως» δήλωσε ο Πούτιν . «Υπάρχουν κάποια ζητήματα, προβλήματα και δυσκολίες τα οποία όπως τα ξεπεράσαμε τα προηγούμενα χρόνια θα τα ξεπεράσουμε και τώρα» κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Τα όπλα του πολέμου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ασφυκτικό κλοιό το Κίεβο – Μάχες γύρω από την πόλη

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Αρνητικοί σε νέο ευρωομόλογο οι 27 ηγέτες – Τι λέει το προσχέδιο συμπερασμάτων

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50
Exit mobile version