search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:13
MENU CLOSE

«Μπλόκο» στις αποχωρήσεις των ξένων επενδυτών από τη Ρωσία – Μπήκαν κεφαλαιακοί έλεγχοι

01.03.2022 15:40
bank-new

Τον έλεγχο κεφαλαίων ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν για να σταματήσει την έξοδο ξένων επιχειρήσεων από τη χώρα, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και RIA.

Ο Μισούστιν είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία έκαναν τους ξένους επενδυτές να αποφασίζουν όχι για οικονομικούς λόγους αλλά λόγω «πολιτικής πίεσης».

«Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις, έχει ετοιμαστεί ένα σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την εισαγωγή προσωρινών περιορισμών στην έξοδο από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία», είπε. «Αναμένουμε ότι όσοι έχουν επενδύσει στη χώρα μας θα μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται εδώ», πρόσθεσε.

Οι κυρώσεις «δαγκώνουν»

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας υπερδιπλασίασε το βασικό της επιτόκιο τη Δευτέρα και εισήγαγε ορισμένους ελέγχους κεφαλαίων καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη βαθύτερη οικονομική απομόνωση των τελευταίων χρόνων.

«Η κεντρική τράπεζα αύξησε σήμερα το βασικό της επιτόκιο στο 20%, καθώς οι νέες κυρώσεις προκάλεσαν σημαντική απόκλιση της ισοτιμίας του ρουβλίου και περιόρισαν τις επιλογές της κεντρικής τράπεζας να χρησιμοποιήσει τα αποθέματά της σε χρυσό και συνάλλαγμα», δήλωσε η διοικήτρια Elvira Nabiullina σε συνέντευξη Τύπου.

«Έπρεπε να αυξήσουμε τα ποσοστά για να αποζημιώσουμε τους πολίτες για αυξημένους πληθωριστικούς κινδύνους», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφυροκόπημα του Κιέβου, επί ποδός για ρωσική έφοδο – live

Μακρόν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας: «Ζητώ προσοχή και επαγρύπνηση»

Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο: «Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας, ότι δε θα μας αφήσετε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:09