search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 01:13
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νύχτα ολέθρου σε Κίεβο και Χάρκοβο-Στη Χερσώνα ο ρωσικός στρατός

01.03.2022 15:28
kiev-235346-new

Υπό τους ήχους των βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις ζουν οι Ουκρανοί για άλλη μια νύχτα, με τις ρωσικές δυνάμεις να σφυροκοπούν διάφορες γειτονιές του Κιέβου σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, επιθέσεις πραγματοποιούνται σε κατοικημένες περιοχές, αλλά και στην πόλη Βισνέβ, 30 λεπτά μακριά από το Κίεβο.

Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις αυτή την ώρα βομβαρδίζουν τις συνοικίες του Κιέβου, Ρουσανίβκα, Κουρενίβκα, Μποϊάρκα και την περιοχή Ζουλιάνι κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κιέβου.

Επίθεση έχει εξαπολύσει ο ρωσικός στρατός και στην πόλη της βορειοδυτικής Ουκρανίας Ζίτομιρ, όπου σύμφωνα με τον Guardian αλλά και την ουκρανική κρατική υπηρεσία έκακτης ανάγκης χτυπήθηκαν σπίτια που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, με την στρατιωτική βάση της 95ης Ταξιαρχίας στην περιοχή να αποτελεί τον στόχο των Ρώσων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προέλαση του ρωσικού στρατού προς το Κίεβο, με δορυφορικές εικόνες να αποκαλύπτουν μία τεράστια οχηματομπομπή μήκους σχεδόν 65 χιλιομέτρων. Οι επιθέσεις εντείνονται σε Χάρκοβο και Κίεβο, παρά τις κυρώσεις και τις προειδοποιήσεις για ανθρωπιστική κρίση, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν και στην Χερσώνα, νότια της Ουκρανίας, όπου φερεται να έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Στο Χάρκοβο, πριν από τον δεύτερο γύρο συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους αξιωματούχους στη Λευκορωσία, ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε την κεντρική πλατεία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε νέα αεροπορική επιδρομή με 8 νεκρούς και έξι τραυματίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης κυκλοφορεί ένα τρομακτικό βίντεο –χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του-, που απεικονίζει μία πολύ ισχυρή έκρηξη, και αναφέρεται πως πρόκειται για ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο. Φαίνεται πως πρόκειται για την επίθεση κοντά σε αεροπορική βάση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επλήγη αποθήκη πυρομαχικών γεγονός που αιτιολογεί τις πολλές και διαδοχικές εκρήξεις.

Την ίδια ώρα προς το Κίεβο κινείται ο ρωσικός στρατός και η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με τις σειρήνες να ηχούν ακατάπαυστα, ενώ βομβάρδισαν τον πύργο των τηλεπικοινωνιών και της τηλεόρασης. Πέντε νεκροί από την επίθεση, σύμφωνα με τους Ουκρανούς.

Νωρίτερα, η Μόσχα είχε προειδοποιήσει ότι θα χτυπήσει στο κέντρο πληροφοριών πολέμου και ψυχολογικών επιχειρήσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και κατά τεχνολογικών εγκαταστάσεων της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) στο Κίεβο με «όπλα υψηλής ακρίβειας». Ζήτησε από τους κατοίκους που ζουν κοντά να εκκενώσουν. Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, σχεδόν 700.000 Ουκρανοί έχουν φύγει από τη χώρα τους.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία – Λαβρόφ: «Δεν ανεχόμαστε πυρηνικά στην Ευρώπη και βάσεις σε πρώην σοβιετικές χώρες»

Η Πολωνία θα συζητήσει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ με την πρόεδρο της Κομισιόν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που ανατινάζεται κυβερνητικό κτίριο στο Χάρκοβο – Συγκλονιστικό βίντεο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 01:02