search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:49
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό «καμπανάκι» για επίθεση στις εγκαταστάσεις πληροφοριών του Κιέβου – «Να εκκενώσουν οι άμαχοι»

01.03.2022 15:48
kiev-2323-new

Η Ρωσία προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει στο κέντρο πληροφοριών πολέμου και ψυχολογικών επιχειρήσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και κατά τεχνολογικών εγκαταστάσεων της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) στο Κίεβο με «όπλα υψηλής ακρίβειας». Προειδοποιεί τους κατοίκους που ζουν κοντά να εκκενώσουν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε προειδοποίηση στους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας ότι ετοιμάζεται να χτυπήσει στόχους.

Ειδικότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, ανέφερε: «Με στόχο να καταστείλουμε επιθέσεις πληροφόρησης κατά της Ρωσίας, οι τεχνολογικές εγκαταστάσεις της SBU και το 72ο κεντρικό κέντρο PSYOPS στο Κίεβο θα χτυπηθούν με όπλα υψηλής ακρίβειας. Καλούμε τους Ουκρανούς πολίτες που έχουν προσεγγιστεί από Ουκρανούς εθνικιστές για να προχωρήσουν σε προβοκάτσιες σε βάρος της Ρωσίας, όπως επίσης και τους κατοίκους του Κιέβου που μένουν κοντά σε κέντρα αναμετάδοσης, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Ο ίδιος επισήμανε ότι με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων σε διάφορους κρατικούς θεσμούς της Ρωσίας έχει πολλαπλασιαστεί.

«Ρώσοι πολίτες συνεχώς λαμβάνουν κλήσεις με απειλές για φυσική εξόντωση όπως και απειλές βομβών σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, σιδηροδρομικούς σταθμούς και άλλες εγκαταστάσεις κοινωνικών υποδομών.Επιθέσεις πληροφόρησης στην Ρωσία εκτελούνται από το 72ο Βασικό Κέντρο Πληροφόρησης και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μαζί με τις μονάδες κυβερνοεπιχειρήσεων της SBU, χρησιμοποιώντας συστήματα υλικού και λογισμικού που έχουν έδρα στο Κίεβο και εγκαταστάσεις επικοινωνίας», είπε ο εκπρόσωπος.

Έχει μπλοκαριστεί η πρόσβαση των Ουκρανών στη Θάλασσα Αζόφ

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως έχει αποκλειστεί πλήρως η πρόσβαση ουκρανικών μονάδων στη Θάλασσα Αζόφ.

Όπως ισχυρίζονται Ρώσοι αξιωματούχοι, ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χτυπήσει 1.325 στρατιωτικές υποδομές εντός της Ουκρανίας από την έναρξη της επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφυροκόπημα του Κιέβου, επί ποδός για ρωσική έφοδο – live

Μακρόν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας: «Ζητώ προσοχή και επαγρύπνηση»

Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο: «Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας, ότι δε θα μας αφήσετε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:49