search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:26
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κόλαση στο Χάρκοβο – Νέα επίθεση σε αποθήκη πυρομαχικών, εκρήξεις κοντά σε αεροπορική βάση (Photos/Video)

01.03.2022 18:42
xarkovo-3434-new

Τουλάχιστον δέκα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Χάρκοβο. στην ανατολική Ουκρανία, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Νέα επίθεση σημειώθηκε, αυτή τη φορά, σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά σε αεροπορική βάση στο Χάρκοβο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επλήγη αποθήκη πυρομαχικών γεγονός που αιτιολογεί τις πολλές και διαδοχικές εκρήξεις.

Νωρίτερα, η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανέφερε ότι «οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν και 38 διασώθηκαν» μετά το αεροπορικό πλήγμα που δέχτηκε ένα κτίριο διαμερισμάτων. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται οι διασώστες να εργάζονται σε ένα κτίριο, εμφανώς κατεστραμμένο.

Η πολιορκία του Χαρκόβου είναι έγκλημα πολέμου είπε οργισμένος ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι που ζητεί την διεθνή απομόνωση της Ρωσίας. Πολλοί άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στην πόλη από την αρχή του πολέμου.

Το πρωί, στον βομβαρδισμό της κεντρικής πλατείας του Χάρκοβο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και άλλοι 20 τραυματίστηκαν. Στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η υπηρεσία, οι διασώστες ανασύρουν θύματα από τα συντρίμμια της έδρας της τοπικής διοίκησης. Άλλοι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Δευτέρα στην ίδια πόλη.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε ότι ο βομβαρδισμός του Χάρκοβο του θυμίζει τις επιθέσεις των Σέρβων στο Σαράγεβο, τη δεκαετία του 1990, προσθέτοντας ότι τέτοιες επιθέσεις ενώνουν τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας.

«Μου θυμίζει, αν θυμάστε, τον βομβαρδισμό της αγοράς του Σαράγεβο από τους Σέρβους, τον βομβαρδισμό αθώων ανθρώπων στη Βοσνία, μου δίνει αυτήν την αίσθηση μιας ωμότητας που διαπράττεται σκόπιμα εναντίον ενός αστικού κέντρου», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Εσθονία.

«Πιστεύω ότι ο κόσμος αηδιάζει με όσα συμβαίνουν και βλέπει ότι είναι αναγκαίο να αντισταθεί στη ρωσική επιθετικότητα και να στηρίξει τους Ουκρανούς», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή απάντηση στις κυρώσεις της ΕΕ ετοιμάζει η Ρωσία

Ρωσία: Η Ουκρανία δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική θάλασσα

Στα αποθέματα πετρελαίου στρέφεται o Μπάιντεν για τη συγκράτηση των τιμών του φυσικού αερίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:26