search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:15
MENU CLOSE

Ρωσία: Η Ουκρανία δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική θάλασσα

01.03.2022 18:24
azofiki_new

Μία σοβαρή εξέλιξη έρχεται από το μέτωπο του πολέμου, καθώς το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα, σύμφωνα με το Reuters.

Τα ρωσικά στρατεύματα και οι φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία ένωσαν τις δυνάμεις τους την Τρίτη στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Νωρίτερα, ο Εντουαρντ Μπασούριν, διοικητής των αυτονομιστικών δυνάμεων στο φιλορωσικό έδαφος του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι στόχος του είναι να περικυκλώσει «πλήρως» τη Μαριούπολη, μια πόλη-λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα, όπου ζουν μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA ανακοίνωσε επίσης ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, έφθασαν στα σύνορα της περιοχής Ντονέτσκ και ενώθηκαν με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Kερδισμένα τα γερμανικά ομόλογα

Στα αποθέματα πετρελαίου στρέφεται o Μπάιντεν για τη συγκράτηση των τιμών του φυσικού αερίου

ΔΕΣΦΑ: Δεν διέρχεται από την Ουκρανία ο αγωγός που τροφοδοτεί την Ελλάδα (χάρτης)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:14