search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 00:15
MENU CLOSE

Κίεβο: Πυρά ρωσικού μαχητικού στη Λευκορωσία από τον ουκρανικό εναέριο χώρο – Μινσκ: Ανοησία και fake

11.03.2022 16:57
aeroskafi-25-new

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ρωσικά αεροσκάφη πυροβόλησαν στον οικισμό Κοπάνι της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, από τον ουκρανικό εναέριο χώρο προκειμένου να συμπαρασύρουν τη Λευκορωσία στον πόλεμο της Μόσχας κατά της Ουκρανίας, όπως ισχυρίζεται το Κίεβο.

«Πρόκειται για ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Στόχος είναι να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία!», ανέφερε η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία τόνισε ότι στις 14:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) η κρατική συνοριακή υπηρεσία έλαβε πληροφορίες ότι ρωσικά αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από αεροδρόμιο στη Λευκορωσία, πέρασαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια επέστρεψαν και βομβάρδισαν τον οικισμό Κοπάνι .

Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι δύο άλλοι οικισμοί της Λευκορωσίας ήταν επίσης στόχοι στην ίδια επιχείρηση, όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Δηλώνουμε επίσημα: ο ουκρανικός στρατός δεν σχεδίασε και δεν σχεδιάζει να λάβει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία ασφαλείας.

Ένας σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας ισχυρίστηκε σήμερα ότι ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ήταν σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα την ώρα που ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στον πλαίσιο της επονομαζόμενης επιχείρησης «ψεύτικη σημαία» (‘false-flag attack’), χωριά της Λευκορωσίας.

Η Μόσχα δεν σχολίασε αμέσως μια ανακοίνωση της συνοριοφυλακής της Ουκρανίας ότι πολλά χωριά της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία βομβαρδίστηκαν από ρωσικά πολεμικά μαχητικά για να παρασύρουν τη Λευκορωσία στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

«Πιστεύω ότι (η στρατιωτική διοίκηση της Λευκορωσίας) θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει αυτό το σενάριο», δήλωσε ο προεδρικός σύμβουλος Ολεκσέι Αρεστόβιτς σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Mινσκ: «Fake και ανοησία»

Το Μινσκ διέψευσε την πληροφορία που διακινήθηκε νωρίτερα από τους Ουκρανούς περί σκόπιμου βομβαρδισμού ενός λευκορωσικού χωριού από τους Ρώσους, προκειμένου να συρθεί και η Λευκορωσία στον πόλεμο. Είναι «fake και ανοησία» ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας, Ίνα Γκορμπάτσοβα.

«Το Υπουργείο Άμυνας δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι πληροφορίες για επίθεση με πυραύλους σε χωριό της Λευκορωσίας είναι σκέτη ανοησία», ανέφερε ο Γκορμπατσόβα, μιλώντας στο Sputnik. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του λευκορωσικού υπουργείου Άμυνας, τα μηνύματα που διακινήθηκαν από την ουκρανική πολεμική αεροπορία είναι «fake».

Διαβάστε επίσης:

Βάλλεται από παντού ο Αμπράμοβιτς: Κυρώσεις και από τον Καναδά σε βάρος του και άλλων Ρώσων ολιγαρχών

Όλαφ Σολτς: Στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο μία ημέρα μετά το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν

Πούτιν: «Βλέπει» θετικές αλλαγές στις συνομιλίες με την Ουκρανία – Ράλι στα χρηματιστήρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 00:13