search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:05
MENU CLOSE

Βάλλεται από παντού ο Αμπράμοβιτς: Κυρώσεις και από τον Καναδά σε βάρος του και άλλων Ρώσων ολιγαρχών

11.03.2022 16:30
Abramovits98-new

Κυρώσεις σε πέντε Ρώσους, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς, επέβαλε ο Καναδάς και απαγόρευσε σε 32 ρωσικές εταιρείες και κυβερνητικές οντότητες να λαμβάνουν αμυντικό εξοπλισμό ή προμήθειες από τον Καναδά, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό από την Βαρσοβία.

Οι δραστηριότητες της ρωσικής χαλυβουργίας Evraz στην Καναδά, στην οποία ο Αμπράμοβιτς είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, δεν θα πληγούν από τα μέτρα αυτά, συμπλήρωσε ο Τριντό σε συνέντευξη Τύπου.

«Οι κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και ολιγάρχες όπως ο Αμπράμοβιτς στοχεύουν απευθείας αυτούς, ώστε να μην μπορούν να επωφεληθούν από οικονομικές δραστηριότητες στον Καναδά ή τη σκληρή δουλειά των Καναδών που εργάζονται σε εταιρείες στις οποίες έχουν επενδύσεις», είπε ο Καναδός πρωθυπουργός.

«Προφανώς θα παρακολουθούμε προσεκτικά, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τους σκληρά εργαζόμενους Καναδούς που κάνουν καλή δουλειά σε εταιρείες σε όλη τη χώρα».

Τη Δευτέρα, ο Καναδάς επέβαλε κυρώσεις σε 10 άτομα που πρόσκεινται στη ρωσική ηγεσία λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο Τριντό δήλωσε ότι δεν αποκλείει μια αερογέφυρα για να βοηθήσει Ουκρανούς που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου. Όπως ανέφερε, η κυβέρνησή του εξετάζει όλες τις επιλογές και σχεδιάζει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει.

Ο Καναδάς και οι σύμμαχοί του θα παραμείνουν ενωμένοι στην πεποίθησή τους ότι ο Ρώσος πρόεδρος «Βλαντιμίρ Πούτιν διέπραξε ένα τρομερό λάθος και στο τέλος θα χάσει, παρά το πόσες βόμβες μπορεί να ρίξει σε νοσοκομεία, ή ίσως ακόμη και εξαιτίας αυτού. Δεν υπάρχει νίκη σε αυτό γι’ αυτόν», τόνισε ο Καναδός ηγέτης.

Υπενθυμίζεται ότι κυρώσεις έχουν επιβληθεί στον Ρομάν Αμπράμοβιτς και από την Βρετανία, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση να πουλήσει την ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι, κάτι που φαίνεται να μην μπορεί να υλοποιηθεί ακριβώς λόγω των κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Όλαφ Σολτς: Στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο μία ημέρα μετά το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ρωσία: Όταν η Δύση μας πάρει στα σοβαρά, θα τελειώσει η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

Πούτιν: «Βλέπει» θετικές αλλαγές στις συνομιλίες με την Ουκρανία – Ράλι στα χρηματιστήρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:03