search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:22
MENU CLOSE

Όλαφ Σολτς: Στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο μία ημέρα μετά το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν

11.03.2022 16:14
erdogan-solts54-new

Την πρώτη του επίσκεψη στην Άγκυρα θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, τη συνάντηση θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Όλαφ Σολτς μεταβαίνει στην Άγκυρα αμέσως μετά την λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλλίες, όπου οι Ευρωπαίοι επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το κόστος της ουκρανικής κρίσης, αλλά με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται σε δεύτερο χρόνο.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος επιδίδεται σε διπλωματικό μπαράζ επαφών με σημείο αιχμής το Ουκρανικό, καθώς έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Μόσχα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «φιλοξένησε» στην Αττάλεια την συνάντηση Λαβρόφ- Κουλέμπα, ενώ και ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ζητώντας να αρθούν οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον κατά της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία.

Η συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Γερμανό Καγκελάριο έρχεται μία ημέρα μετά την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, οι δύο συναντήσεις, τέθηκαν και στο τετ α τετ που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των 27 Ευρωπαίων ηγετών στις Βερσαλλίες με τον Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: «Βλέπει» θετικές αλλαγές στις συνομιλίες με την Ουκρανία – Ράλι στα χρηματιστήρια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περικυκλώνουν την Οδησσό οι ρωσικές δυνάμεις

Ζελένσκι: Η χώρα βρίσκεται στον δρόμο προς την νίκη – Η Ρωσία έχει στείλει Σύρους μισθοφόρους στην Ουκρανία (video)



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:22