search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:04
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς πρόοδο ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα

10.03.2022 12:06
LAVROV

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, ανέφερε πως δεν σημειώθηκε πρόοδος στις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός, συμπλήρωσε πάντως ότι  πως συμφωνήθηκε να υπάρξει εκ νέου συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του «στο βαθμό που υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν λύσεις».

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ντμίτρο Κουλέμπα εμφανίστηκε απογοητευμένος, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ζητήσαμε ανθρωπιστικό διάδρομο στην Μαριούπολη, δυστυχώς ο κ. Λαβρόφ δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί».

Το ίδιο απογοητευτικά ήταν τα συμπεράσματα της συνάντησης και για την κατάπαυση του πυρός, με τον Κουλέμπα να δηλώνει ότι «ζητήσαμε κατάπαυση πυρός 24 ωρών. Δεν έγινε καμία πρόοδος σ’ αυτό γιατί άλλοι αποφασίζουν γι ‘αυτά στη Ρωσία», εννοώντας σαφώς τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Λαβρόφ: Συνεχίζεται η στρατιωτική επιχείρηση


Από την πλευρά του, ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Δύση συμπεριφέρεται επικίνδυνα στο θέμα της Ουκρανίας και πρόσθεσε ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση εκεί προχωρά βάσει σχεδίου, ωστόσο τόνισε ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο στη Λευκορωσία.

Ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Δύση δημιουργεί έναν κίνδυνο στην περιοχή ο οποίος θα παραμείνει για χρόνια και πρόσθεσε ότι “όσοι προσφέρουν όπλα και μισθοφόρους στην Ουκρανία θα πρέπει να κατανοήσουν ότι φέρουν ευθύνη για τις ενέργειές τους”.

“Η σημερινή συνάντηση επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στο υφιστάμενο ρωσοουκρανικό πλαίσιο στη Λευκορωσία“, εκτίμησε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν χθες Τετάρτη ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη μετά την κατάληψή του από ένα εθνικιστικό ουκρανικό τάγμα, το οποίο το χρησιμοποιούσε ως βάση του, ενώ ανέφερε ότι δεν υπήρχαν ασθενείς σε αυτό.

“Αυτή η μαιευτική κλινική είχε καταληφθεί εδώ και καιρό από το τάγμα Αζόφ και άλλους ακραίους και όλες οι έγκυες, όλες οι νοσηλεύτριες και όλο το προσωπικό είχε εκδιωχθεί”, διαβεβαίωσε ο Λαβρόφ, καταγγέλλοντας ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν μόνο την ουκρανική άποψη.

Σε σοκ η ρωσική οικονομία σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η οικονομία της Ρωσίας διέρχεται ένα σοκ και πως έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες ενός “απολύτως πρωτοφανούς”, όπως είπε, οικονομικού πολέμου εναντίον της Μόσχας.

Η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

“Η οικονομία μας δέχεται τώρα την επίδραση ενός σοκ και υπάρχουν αρνητικές συνέπειες, θα ελαχιστοποιηθούν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Χαρακτήρισε την κατάσταση ταραχώδη, αλλά είπε πως ήδη λαμβάνονται μέτρα για να ηρεμήσει και να σταθεροποιηθεί.

“Είναι απολύτως πρωτοφανές. Ο οικονομικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει εναντίον της χώρας μας δεν έχει γίνει ποτέ πριν. Άρα είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί οτιδήποτε“, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε επίσης

Ζελένσκι: O Πούτιν θα σταματήσει τον πόλεμο και θα διαπραγματευθεί – Σήμερα η συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα (Videos)

Επισιτιστική ωρολογιακή βόμβα φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Για «επικίνδυνη προβοκάτσια» με την ηλεκτροδότηση στο Τσερνόμπιλ κάνει λόγο η Μόσχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48