search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 04:55
MENU CLOSE

Βρετανία: Πάγωσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς – Τι θα γίνει με την Τσέλσι (Photo)

10.03.2022 12:13
abramovich_new

Άγνωστο παραμένει το μέλλον της γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Βρετανίας να βάλει στον πάγο περιουσιακά στοιχεία επτά Ρώσων επιχειρηματιών, συμπεριλαμβανομένων του ιδιοκτήτη της Ρομάν Αμπράμοβιτς (οι υπόλοιποι είναι οι Ιγκόρ Σετσίν, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ).

«Δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια για όσους υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το Reuters.

Tι υποστηρίζει ο Αμπράμοβιτς

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι έχει ανακοινώσει ότι παραχώρησε την επιστασία του ποδοσφαιρικού συλλόγου του στο Ιδρυμα Ρομαν Αμπράμοβιτς, στη σκιά του πολέμου και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. 

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει αρνηθεί ότι έχει στενούς οικονομικούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ή το Κρεμλίνο, έχει αναφέρει ότι η πώληση δεν θα γίνει γρήγορα.

Λέει ότι δεν θα ζητήσει να αποπληρωθούν τα δάνεια ύψους 1,5 δισ. λιρών που έχει δώσει στον σύλλογο, ενώ έχει δηλώσει ότι τα κέρδη του φιλανθρωπικού ιδρύματος θα δοθούν στα θύματα του ουκρανικού πολέμου.

Η Βρετανία, διευκρίνισε ότι η Τσέλσι μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο «παγώνει» τα σχέδια του Ρώσου για πώληση του συλλόγου, σύμφωνα με το Reuters. 

Διαβάστε επίσης

Κύπρος: Σοκ από τον θάνατο βρέφους 2,5 μηνών – Υπό κράτηση οι γονείς

Ουκρανία: Νέα ρωσική διάψευση για τον βομβαρδισμό παιδικού νοσοκομείου – «Είχε μετατραπεί σε στρατιωτική εγκατάσταση»

Επισιτιστική ωρολογιακή βόμβα φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01