search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:13
MENU CLOSE

Ουκρανία: Νέα ρωσική διάψευση για τον βομβαρδισμό παιδικού νοσοκομείου – «Είχε μετατραπεί σε στρατιωτική εγκατάσταση»

10.03.2022 09:54
mariupoli

Μετά τη Μαρία Ζαχάροβα που σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι «πριν βομβαρδιστεί το μαιευτήριο, Ουκρανοί εθνικιστές το είχαν εκκενώσει από προσωπικό και νοσηλευμένους και είχαν πάρει θέσεις μάχης» ακολούθησε κα δεύτερη διάψευση από τους Ρώσους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρώτο αναπληρωτή μόνιμο εκπρόσωπο της Ρωσίας στον Οργανισμό, Ντμίτρι Πολιάνσκι, ο ΟΗΕ διένειμε λανθασμένες πληροφορίες σε σχέση με την επίθεση σε νοσοκομείο της Μαριούπολης.

Από 7 Μαρτίου έχουμε επίσημα αναφέρει ότι το χρησιμοποιούσε ο ουκρανικός στρατός για επιθετικές ενέργειες, είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

«Έτσι γεννιούνται τα fake news. Είχαμε προειδοποιήσει με δήλωσή μας από τις 7 Μαρτίου ότι αυτό το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε στρατιωτική εγκατάσταση από ακραία στοιχεία. Είναι πολύ ενοχλητικό ότι ο ΟΗΕ διανέμει αυτές τις πληροφορίες χωρίς εξακρίβωση», λέει ο Πολιάνσκι.

Στην δήλωση που παραθέτει ο ίδιος, αναφέρεται ότι ο ουκρανικός στρατός είχε διώξει το προσωπικό και είχε μετατρέψει το προαύλιο του νοσοκομείου σε μονάδα για βολές πυροβολικού/πυραύλων.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: O Πούτιν θα σταματήσει τον πόλεμο και θα διαπραγματευθεί – Σήμερα η συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα (Videos)

Επισιτιστική ωρολογιακή βόμβα φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Για «επικίνδυνη προβοκάτσια» με την ηλεκτροδότηση στο Τσερνόμπιλ κάνει λόγο η Μόσχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:13